Crin Antonescu a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, ca a decis ca nu va candida la presedintie, pentru a lasa loc unui candidat care sa fie "acceptat" mai usor de fortele politice de dreapta si de presa de dreapta.

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu
  • Vezi discursul lui Antonescu in intregime in documentul atasat

Antonescu s-a prezentat mai intai ca cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea, insa a declarat ulterior ca nu mai este timp sa "demonteze" fixatii si sa vindece resentimente si a invocat urgenta desemnarii unui candidat din partea dreptei unificate.

"Stiu ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea, am forta, personalitatea, conturul, experienta poltiica necesara, ideile, viziunea si capcacitaitea de a lupta pentru ca la toamna PSD-ul sa nu puna mana pe presedintia Romaniei.

Stiu ca oamenii politici adevarati sunt cei care schimba sondajele, nu sondajele schimba oameni politici adevarati. Am tot ce e necesar pentru aceasta lupta, nu am timp sa demontez fixatii, sa vindec resentimente, sa largesc orizontul unor marginiri"

Anunt intentia de a nu candida la presedntia Romaniei si sa demaram numirea unui candidat care sa fie acceptat mai usor de orice inseamna politica de dreapta, de tot ce inseamna presa de dreapta", a declarat Antonescu sambata.

Crin Antonescu a demisionat de la conducerea partidului in urma rezultatelor inregistrate de liberali la europarlamentare. PNL va organiza un congres la sfarsitul lunii iunie in care isi va alege atunci presedintele, intre Klaus Iohannis si Ioan Ghise.