Premierul Victor Ponta si multiplul campion de raliuri Constantin "Titi" Aur participa, incepand de vineri, la cea de-a XV-a editie a competitiei automobilistice Danube Delta Rally, etapa a Campionatului National de Raliuri, candidata in Cupa Europeana Auto din 2015 organizata de FIA, informeaza Agerpres.

"Promovam Delta, promovam raliurile si, daca nu va fi prea multa ploaie, toata lumea va fi bine. Ma bucur ca aceasta competitie este din nou etapa de campionat national si sunt convins ca va fi mai mult decat atat", a declarat premierul Romaniei, Victor Ponta, inainte de a urca in autoturism alaturi de Constantin Aur.

Intrebat daca nu are de gand sa devina pilot, seful Executivului Romaniei a mentionat ca "fiecare trebuie sa faca ce stie mai bine".

"Eu sunt bun in dreapta", a mai spus Victor Ponta.

Echipajul format din Constantin Aur, pilot, si Victor Ponta, copilot, participa la competitia reluata anul trecut, dupa 20 de ani de pauza.

In competitie s-au inscris 57 de echipaje. Vineri, probele vor incepe cu superspecialele Telita, Cocosu si Tulcea. Sambata, concurentii vor participa la alte cinci probe in Babadag, Agighiol si Tulcea.

Festivitatea de premiere a competitiei auto va avea loc sambata, la ora 20.00, pe faleza orasului Tulcea.

Constantin Aur, pilot cu o vasta experienta, a participat la aproape 50 de raliuri, a castigat opt titluri de campion al Romaniei si detine scoala sa de pilotaj, unde si preda. Premierul Victor Ponta a mai participat cu acesta la Raliul Sibiului in urma cu cativa ani.