Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat vineri ca formatiunea pe care o conduce nu isi propune sa fuzioneze cu niciun partid, dar este "deschisa" pentru conturarea unei platforme de dreapta.

Colegiul National al PMP, care s-a reunit vineri, a adoptat o rezolutie care prevede, pe langa respingerea ideii de fuziune, ca linia politica a unei platforme de centru-dreapta trebuie sa sustina o justitie independenta, sa-si asume "ferm si clar" continuarea luptei impotriva coruptiei si o linie politica pro-occidentala "clara".

"Miscarea Populara e deschisa spre discutii pentru o constructie de dreapta dar nu oricum si nu in orice conditii", a precizat Tomac.

Tot vineri s-a decis convocarea primului congres al PMP in data de 7 iunie, cand va fi aleasa si conducerea partidului.

Eugen Tomac a subliniat insa ca este exclus ca proiectul PMP sa continue fara Elena Udrea.

"Nu, este exclus. Doamna Udrea este un lider important al partidului si noi ne-am asumat foarte clar pozitia si toti cei care sustin proiectele presedintelui Traian Basescu sunt bine-veniti in PMP", a afirmat Tomac, citat de Agerpres.

Tomac a mai spus ca Udrea a fost prezenta la sedinta Colegiului National al PMP si a infirmat ca aceasta ar fi fost criticata.

"A fost prezenta si doamna ministru Elena Udrea, au fost prezenti toti presedintii organizatiilor judetene si parlamentarii PMP. S-a discutat despre succesul Miscarii Populare. Obiectivul nostru a fost sa facem fata acestei competitii. A fost o competitie extrem de delicata, un partid care a plecat la drum fara structuri in toate judetele, cu confruntari politice, si noi ne-am asumat aceasta strategie pe care am avut-o in campania electorala. Uitandu-ne la ceea ce s-a intamplat la PNL si PDL, inclusiv la celelalte partide care se revendica a fi de centru-dreapta, consideram ca este un rezultat bun. Si, am plecat de la aceasta analiza, ne-am validat ca si partid politic, pentru ca am primit suportul cetatenilor pentru a ne trimite doi colegi in Parlamentul European", a spus presedintele PMP.