Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a declarat, vineri, ca tema pierderii identitatii PNL prin fuziunea cu PDL invocata de parlamentarii liberali ai judetului este "total falsa".

"Tema fuzionarii si a pierderii identitatii este total falsa din mai multe motive. In Delegatia Permanenta de miercuri s-a dat un vot de incredere si de demarare a negocierilor cu PDL si s-a dat in spiritul fuzionarii fara sa se piarda identitatea partidului, sigla si numele acestui partid pe care il invoca multi in aceasta perioada, dar putini, din pacate, stiu ce inseamna identitatea acestui partid. Eu sunt dintre cei care nu au fost in alt partid, decat in PNL. Toate lucrurile astea s-au respectat (...). De atunci nu s-a intamplat absolut nimic, decat o discutie de principiu de a ajunge in pasi importanti, intr-un termen destul de rezonabil, intr-o fuzionare in spiritul a ceea ce s-a votat in Delegatia Permanenta", a declarat Rosca pentru Agerpres.

Acesta a aratat ca nu intelege pozitia parlamentarilor de Prahova in conditiile in care nu s-a ajuns la concluzii in urma discutiilor din comisia de negociere.

"Nu s-a tras nicio concluzie, nu s-a finalizat nimic, a fost o prima discutie, urmand ca in perioada urmatoare sa demaram strict pe lucrurile in detaliu prin formarea unor comisii care se vor ocupa de armonizarea in teritoriu si asa mai departe. Nu inteleg aceasta pozitie (...) Eu sunt un militant al PNL si pe mine ma veti regasi multi ani in acest partid, spre sa imbatranesc in acest partid, cu aceasta denumire, cu aceasta identitate, cu aceasta doctrina", a adaugat presedintele PNL Prahova.

De altfel, Rosca a subliniat, pentru Mediafax, faptul ca parlamentarii sunt liberi sa aiba punctul lor de vedere, dar "contradictia vine din faptul ca au fost in acea Delegatie Permanenta, nu au ridicat aceasta problema, au votat, si totusi acum au un punct diferit".

Liderul PNL Prahova a precizat ca joi seara a avut loc o sedinta a Biroului Politic Judetean la care nu au participat cinci parlamentari, care nu au anuntat de ce nu participa, insa a presupus ca absenta este motivata de faptul ca o parte dintre acestia au avut rezultate mici la europarlamentare in colegiilor lor.

"Chiar daca filiala Prahova este pe primul loc ca numar de voturi si intre primele ca procent, parlamentarii sunt cei care au obtinut rezultate proaste, probabil si din cauza efectului de pe national in zona urbana. S-a interpretat la Biroul Politic Judetean ca din cauza acestor rezultate proaste nu sunt prezenti", a afirmat Rosca.

El a mentionat ca a incercat sa ii contacteze telefonic pe o parte dintre acestia, inclusiv pe secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care insa nu a reusit sa vorbeasca cu acesta.

Rosca a spus ca prerogativele lui Alexandri au fost preluate de un secretar general adjunct, in lipsa acestuia. Liderul PNL Prahova a mentionat ca problema legata de schimbarea yalei nu are legatura cu atitudinea parlamentarilor intrucat conferinta de presa de vineri a fost sustinuta in sediul PNL.

"Sediul PNL are un program, de dimineata pana la o anumita ora seara. Azi noapte la ora 11.00 era normal sa fie inchis sediul PNL, sau la ora 10.00, pentru ca era in afara programului. Intr-adevar, s-a schimbat secretarul general, nu a fost modificat, ci i-a preluat prerogativele secretarul general adjunct. Conform Statutului presedintele, adica eu, are dreptul sa schimbe secretarul general. In lipsa acestuia si nejustificata, in sensul in care nu mi-a raspuns la telefon ce se intampla cu el, a trebuit sa-i dau prerogativele secretarului general adjunct", a mai explicat Rosca.

Liderul PNL Prahova a mentionat ca va face o informare la nivelul Biroului Politic National, care se va reuni luni la Bucuresti, urmand sa aiba loc o discutie cu parlamentarii nemultumiti din filiala.

Sase dintre cei sapte parlamentari de Prahova ai PNL au sustinut, vineri, o conferinta de presa in care au aratat ca sunt impotriva fuziunii cu orice formatiune politica.

"Aceasta initiativa este pentru ca noi, ca liberali, suntem impotriva oricarei fuziuni, indiferent cu ce partid, orice fel de comasare astfel incat PNL sa nu isi piarda identitatea celor 139 de ani. Nu putem sa fim de acord cum un partid istoric ar putea efectiv sa se disolutioneze intr-o astfel de fuziune sau absorbtie si nu credem ca este momentul ca dupa sute de ani sa putem sa dizolvam PNL. Vom lupta pentru ca PNL sa isi duca in continuare idealul si doctrina. Cred ca marea majoritate a membrilor PNL sunt de acord cu acest lucru", a afirmat deputatul Gratiela Gravrilescu.

De asemenea, deputatul Nicolae Alexandri a aratat ca, in cadrul negocierilor cu PDL, nu a fost respectat mandatul dat de catre membrii Delegatiei Permanente.