Majoritatea detinuta de consilierii social-democrati in Consiliul Judetean Gorj a fost schimbata, vineri, in cadrul unei sedinte ordinare, dupa ce consilierii PDL, PNL si PP-DD s-au aliat si nu au votat un proiect de hotarare, anunta Agerpres.

Proiectul prevedea organizarea concursului pentru postul de manager la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, candidat fiind un fost consilier judetean din partea PSD, Tiberiu Tataru.

Consilierii social-democrati au fost depasiti numeric de catre cei din opozitie, primii fiind 15, iar ceilalti 16. In total, numarul consilierilor judeteni este de 33, incluzandu-l si pe presedintele Ion Calinoiu - 15 cei ai PSD, 7 ai PNL, 6 ai PDL si 5 ai PP-DD, liberalii si social-democratii fiind pana acum aliati.

Presedintele CJ Gorj a solicitat organizarea, vinerea viitoare, a unei sedinte de consiliu extraordinare pentru schimbarea majoritatii.

In ultimii 10 ani, de cand Ion Calinoiu ocupa functia de presedinte al CJ Gorj, a fost pentru prima data cand majoritatea nu a mai apartinut social-democratilor, potrivit Agerpres.