Presedintele PSD, Victor Ponta, i-ar fi atras atentia primarului Sectorului 3, Robert Negoita, asupra faptului ca i-a facut o plangere penala deputatului Sebastian Ghita, el aratand ca astfel de lucruri nu se fac in partid si in niciun caz in campania electorala, potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax.

Aceleasi surse au aratat ca Negoita i-a replicat lui Ponta ca a recurs la acel gest pentru ca nu s-ar fi simtit aparat de partid si ca aceasta a fost metoda prin care a considerat ca se poate apara.

Prezent la sedinta CExN, Ghita nu a facut comentarii pe marginea acestei situatii, au mai aratat sursele citate.

La jumatatea lunii mai, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere penala in cazul deputatului Sebastian Ghita, dupa ce acesta l-ar fi amenintat cu moartea la telefon.

Intrebat cum au sunat amenintarile, in special cele cu moartea, Negoita a raspuns: "Mi-a spus: ᅡTe termin. Ai intrat pe mana mea, o sa te termin. Mori de mana mea, nu o sa te lasᅡ. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoita a mai spus, intrebat daca a inregistrat convorbirea telefonica in care a fost amenintat: "Nu fac asa ceva, nu sunt securist", el precizand, in acelasi context, ca stie ca institutii abilitate ale statului inregistreaza convorbiri telefonice.

Sebastian Ghita a declarat, potrivit rtv.net, ca nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoita si ca i se pare incredibil ceea ce sustine primarul.

Acesta a mai spus ca poate pune oricand la dispozitia jurnalistilor listingul telefonului, pentru a demonstra ca nu a vorbit cu Robert Negoita si ca plangerea penala poate fi parte a campaniei electorale.

In urma plangerii formulate de Robert Negoita, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput, vineri, urmarirea penala pentru fapta de amenintare impotriva deputatului Sebastian Ghita.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a fost reclamat la DNA si de fostul director general AMPOSDRU Carmen Rosu, care il acuza ca a santajat-o pentru ca firmele acestuia sa castige anumite contracte finantate din fonduri europene.

Ponta: Nu a existat un conflict intre Ghita si Negoita; au vrut sa dea o stire si au reusit

Victor Ponta a sustinut insa, dupa terminarea sedintei PSD, ca nu existat niciun conflict intre Sebastian Ghita si Robert Negoita, iar astfel de discutii ar trebui sa nu mai apara in cadrul partidului pentru ca ii afecteaza imaginea.

Intrebat dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD daca s-a rezolvat conflictul Negoita - Ghita, Ponta a raspuns: 'S-a rezolvat. N-a fost niciun conflict. O sa se pronunte Justitia'.

"Mi-au spus ca au vrut sa dea o stire la B1 Tv si au reusit, iar la B1 s-a discutat o saptamana despre ceva ce nu a existat. Nu am voie sa discut despre problemele aflate in fata Justitiei. Sa nu cumva sa ma intrebati, de exemplu, de domnul Uioreanu ca n-am voie sa comentez. Stiu ca domnul Antonescu lupta cu baronii, eu nu ma bag in aceste lucruri", a comentat Ponta ironic, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca imaginea PSD este intotdeauna afectata daca exista discutii de genul celor dintre Ghita si Negoita, de aceea nu vor mai aparea. 'Daca apar incercam sa le rezolvam', a completat prim-ministrul.

Sebastian Ghita a confirmat insa miercuri, intr-un interviu acordat HotNews.ro, existenta unei dispute cu Robert Negoita care a avut in centru o nemultumire a deputatului PSD legata de "afisajul slab" al partidului in Bucuresti: "Singura discutie pe care am avut-o cu domnul Negoita, cu vreo 10 zile inainte sa se declare speriat, amenintat, a fost ca mie mi s-a parut ca PSD-ul avea un afisaj slab pe Bucuresti, iar el era responsabil de campanie. Eram cu martori langa mine si m-au auzit. A fost o discutie mai ferma. Chiar daca in termeni de balet poti spune ca am fost mai agitat, mai dur... Cred ca vom intelege in curand treaba asta cu Negoita. Nu am date acum", a declarat acesta.