Presedintele PSD, Victor Ponta, fost purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana, a declarat, joi, ca multi dintre cei cu care a votat la prezidentiale din '90 pana acum nu au castigat, dar important este mersul la vot, el afirmand ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana. Liderul social-democrat a adaugat ca il considera pe Antonescu, in primul tur din 2009, schimbarea de care era nevoie, scrie Mediafax.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Premierul Ponta a facut declaratia la evenimentul in care Tineretul Social Democrat premiaza castigatorii concursului Olimpiada de Comunicare Politica.

El a spus ca in 1990 a votat la prezidentiale cu Ion Ratiu, care nu a castigat, in 1992 cu Emil Constantinescu - nu a castigat, in 1996 tot cu Constantinescu - castigator, in 2000 cu Mugur Isarescu - nu a castigat, in 2004 cu Adrian Nastase - nu a castigat.

Ponta a spus ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, iar in al doilea cu Mircea Geoana, ambii pierzand.

"S-ar putea ca de data asta sa iasa cel pe care il votez eu", a spus Ponta, subliind insa ca participarea la vot este cel mai important lucru.

Ponta a fost purtator de cuvant al campaniei pentru prezidentiale a lui Mircea Geoana in 2009.

Ponta: Il consideram pe Antonescu, in primul tur din 2009, schimbarea de care era nevoie

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca in 2009 l-a considerat pe Crin Antonescu, pentru primul tur al prezidentialelor, schimbarea de care avea nevoie Romania, iar despre Mircea Geoana, al carui purtator de cuvant era in campania din acel an, presedintele PSD a spus: "L-am votat in turul 2".

Intrebat despre faptul ca a votat, din 1990 incoace, mai mult candidati de dreapta, Ponta a raspuns: "Asta cu dreapta, hai sa fim seriosi. La prezidentiale oamenii voteaza in primul rand candidatul".

Intrebat de ce nu l-a votat pe Geoana in primul tur, fiind purtator de cuvant al campaniei acestuia, Ponta a raspuns: "L-am si votat in turul 2, dar in turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat ca e schimbarea de care avea nevoie Romania".

Intrebat de ziaristi cum comenteaza afirmatia lui Victor Ponta, Mircea Geoana a declarat: "Ii las pe simpatizantii nostri sa judece afirmatia lui Victor Ponta. Judecata apartine milioanelor si milioanelor de romani care m-au votat".