Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca oferta PSD pentru PNL privind refacerea USL si revenirea la guvernare ramane deschisa pana la Congresul extraordinar al liberalilor si va expira daca PNL va decide sa mearga "pe mana lui Basescu".

"Ne pregatim, mai asteptam Congresul. Este un moment important Congresul PNL sa vedem daca intregul partid sustine viziunea lui Crin Antonescu. Daca in acest Congres sa hotaraste ca merg pe mana lui Traian Basescu si a PDL, foarte bine, nu va mai exista nicio alta oferta din partea noastra. Pana atunci, oferta ramane deschisa", a spus Ivan.

El a aratat ca in teritoriu majoritatile pe care PSD le-a facut cu liberalii functioneaza foarte bine in aproape toate judetele.

"Sunt foarte multi lideri locali, presedinti de CJ, consilieri judeteni care vor refacerea USL si regreta iesirea de la guvernare", a spus Ivan.

Potrivit lui Ivan, PSD vede fuziunea dintre PNL si PDL ca o alianta nu pentru romani, ci impotriva cuiva, fiind o alianta impotriva PSD.

"Nu inteleg de cand si pana cand PNL a devenit un partid atat de inversunat impotriva PSD si a tot ce am sustinut impreuna pana acum si atat de apropiat de partidul pe care pe buna dreptate l-au criticat atatia ani pentru tot ce au facut rau pentru Romania, stiind foarte bine ca prin aceasta alianta de dreapta ei nu fac decat sa-i faca jocurile lui Traian Basescu", a spus Ivan.

El a aratat ca o fuziune pe dreapta, respectiv o unire a fortelor de dreapta reprezinta proiectul pe care Traian Basescu l-a vehiculat de mai bine de doi ani.

"Liberalii stiu foarte bine ca in prima faza se unesc doar cele doua - PDL si PNL - iar intr-un timp foarte scurt vor ajunge sa colaboreze cu Traian Basescu si asta e foarte greu de inteles: cum a ajuns un intreg partid sa devina marioneta lui Traian Basescu, dintr-un inversunat luptator impotriva acestuia?", a mai spus Ivan.

Intrebat daca aceasta alianta pe dreapta e de natura sa puna probleme PSD si candidatului PSD, Ivan a raspuns: "Nu mai multe decat am fi avut si pana acum. Este o competitie deschisa in noiembrie, PSD are prima sansa, dovada si rezultatul din alegerile pentru PE, cu aproape 38%".

PNL si PDL vor lucra "pas cu pas" sa ajunga la "un mare partid de centru-dreapta", a anuntat liderul democrat-liberal Vasile Blaga, mentionand ca este "destul de greu de crezut" ca se va reusi aceasta pana la alegeri.

Blaga a precizat ca se discuta de "o fuziune", care sa fie realizata "in timp".

Liderul liberal Crin Antonescu a mentionat, la randul sau, ca, in urma discutiei PNL-PDL de miercuri, s-a luat hotararea de a construi impreuna "un proiect care sa implice un mare partid de dreapta intr-un viitor cat mai apropiat".