PNL si PDL vor fuziona si vor avea un candidat unic la presedintie, au anuntat miercuri liderii celor doua partide, Crin Antonescu si Vasile Blaga, dupa prima runda de discutii pentru unificarea dreptei.

Crin Antonescu a precizat ca cele doua partide vor stabili "in timpul cel mai scurt" numele candidatului comun la presedintie, dar a mentionat ca fuziunea ar putea sa nu fie atat de rapida: "Ca va fi inainte de alegerile prezidentiale sau dupa, vom vedea".

"Exista fuziuni simple, prin absorbtie, in care un partid mult mai mic fuzioneaza cu un partid mult mai mare, si unele mai complicate, cand partidele sunt de marime egala, si atunci sigur ca asta dureaza mult mai mult", a explicat Antonescu.

Vasile Blaga a precizat in schimb ca, desi cele doua partide vor functiona ca o alianta pana vor ajunge la o fuziune, aceasta nu va fi si "pe hartie". "N-o sa incheiem o intelegere scrisa, pentru ca mergem pe incredere, lucrand la o fuziune pas cu pas", a spus el.

Intrebati daca se va negocia si cu celelalte partide de dreapta, respectiv PMP, Blaga a precizat: "Daca si altii vor vrea sa se alature pe parcurs acestui proiect cu atat mai bine", adaugand ca si PNL si PDL au "libertatea de a face fuziuni prin absorbtie".