Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri ca nu a fost contactat de nimeni de la PMP, nici de Elena Udrea, afirmand ca acestia "au alte treburi, se omoara intre ei". In opinia sa, constructia de dreapta ar trebui sa inceapa cu colaborarea dintre PNL si PDL, transmite Agerpres.

"Constructia de dreapta trebuie sa inceapa cu aceasta colaborare intre principalele doua forte politice de pe partea dreapta, sensibil egale, in ordine, PNL si PDL. Si eu cred ca vor veni si alte formatiuni si alte structuri", a spus Blaga.

Biroul Permanent National al PDL se reuneste miercuri, in continuare fiind programata o prima intalnire cu conducerea PNL pentru unificarea dreptei. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat marti ca obiectivul discutiilor pe termen scurt este acela al unei aliante politice daca este posibil.

Elena Udrea a declarat marti ca PMP nu este dispus sa recurga la compromisul politic de a renunta la sustinerea pentru Traian Basescu. "Daca acesta este punctul slab al PMP in mintea unora, pe langa faptul ca este o logica absolut stramba, se poate lua act ca nu putem fi parteneri cu cineva care ne cere asa ceva", a afirmat Udrea, potrivit Agerpres.