Biroul Permanent National al PDL se va reuni miercuri pentru a stabili mandatul echipei de negocieri care se va intalni dupa-amiaza cu liberalii in vederea constituirii unei aliante de dreapta impotriva social-democratilor la alegerile prezidentiale. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat marti ca obiectivul discutiilor pe termen scurt este acela al unei aliante politice daca este posibil.

Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat ca o delegatie a democrat liberalilor se va intalni lcu o delegatie a PNL miercuri, la ora 17:00, la Parlament, pentru negocieri in vederea unirii fortelor de dreapta.

"Nu am contribuit niciodata la disiparea fortelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia ca trebuie sa avem discutii cu PNL, PNL si PDL fiind principalele forte de dreapta din Romania", a explicat Blaga.

Presedintele PDL a precizat ca, alaturi de el, la intalnirea cu liberalii se vor afla secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, prim-vicepresedintele Catalin Predoiu si vicepresedintii Mircea Hava, Gheorghe Falca si George Scripcaru, scrie Agerpres.

"De mai multe luni spun ca va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru-dreapta care sa se opuna...", a punctat Blaga, adaugand insa ca lucrurile sunt foarte complicate cand discuti de structura a doua partide foarte puternice. Potrivit acestuia, discutiile vor viza intregul ciclu electoral.

"Nu ne marginim la alegerile prezidentiale, avem alegeri generale in 2016 si partidele trebuie sa ajunga la astfel de discutii serioase, cinstite, intre ele", a afirmat Blaga.

Intrebat daca in proiectul antiPSD va fi invitat si PMP, liderul democrat-liberalilor a spus ca intai trebuie sa aiba loc discutiile intre principalele partide de centru-dreapta. "Sa discutam prima data intre principalele formatiuni politice de centru-dreapta, PDL si PNL, si cei care vor dori sa vina langa noi, sigur...", a declarat Blaga. In opinia sa, si Forta Civica va dori sa participe la un astfel de proiect, mai scrie sursa citata.

Negocierile PDL-PNL vin in contextul in care dreapta a fost invinsa la alegerile europarlamentare de alianta de stanga PSD-UNPR-PC.