Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la Bruxelles, ca cel mai bun scenariu pentru PSD ar fi reunificarea dreptei, cu Antonescu, Blaga si Ungureanu, pentru ca cei trei se scuipau in ultimii ani, iar acum se pupa, adaugand: "Basescu are demnitatea mai mare: a fost scuipat si a depus plangere", scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Referindu-se la reunificarea dreptei anuntata de Crin Antonescu, Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu, Ponta a spus: "Este scenariul cel mai bun, cel mai pozitiv pentru noi. Doi ani vom discuta doar ce spuneau unul despre celalalt in ultimii ani".

El a mai precizat ca nu isi poate inchipui cum va sta Norica Nicolai alaturi de PDL, sau Renate Weber - critic al popularilor europeni - alaturi de PPE.

Ponta a adaugat ca nu stie cum vor putea spune Antonescu, Blaga si Ungureanu ca totul este bine intre ei in conditiile in care in ultimii ani s-au tot "scuipat", iar acum "se pupa".

"Domnul Basescu are demnitatea mai mare, a fost scuipat si apoi a depus plangere. Deci ii poate reprezenta la PPE", a spus Ponta.

"Deci le urez succes, sa nu rateze unificarea dreptei, ar fi pacat", a spus Ponta.

El a spus ca la reuniunea socialistilor de la Bruxelles i s-a spus "ne vedem diseara la Consiliu", iar el a replicat ca nu va participa, pentru ca va fi prezent, in numele Romaniei, Traian Basescu. "M-au intrebat cum de nu vin la Consiliu in conditiile in care am castigat alegerile, si vine cineva care are doar doua mandate in PE. Am raspuns ca e o anomalie a democratiei romanesti, care se va termina in noiembrie", a spus Ponta.