Prim-vicepresedintele Vlad Moisescu,12 vicepresedinti si presedintele PNTCD Diaspora au anuntat marti ca demisioneaza din conducerea formatiunii, ca urmare a rezultatului slab obtinut in alegerile europarlamentare din 25 mai, se arata intr-un comunicat transmis presei. Liderii demisionari il indeamna pe liderul formatiunii politice, Aurelian Pavelescu, sa le urmeze exemplul.

Cei 14 lideri PNTCD care au ales sa demisioneze sunt: prim-vicepresedintele Vlad Moisescu, de vicepresedintii Maria Stavrositu, Diana Tusa, Vlad Rosca, Vlad Naicu, Adrian Orza, Liviu Mazilu, Andrei Ignat, Marian Florescu, Eugen Milea, Razvan Munteanu, Robert Nitu, Florin Petrescu si presedintele PNTCD-Diaspora, Nelu Neacsu, secretar international la PPE.

"Rezultatul slab obtinut de Partidul National Taranesc Crestin-Democrat in alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 ne obliga pe fiecare dintre noi sa ne asumam raspunderea pentru aceasta stare de fapt regretabila. Consideram ca viitorul acestui partid istoric trebuie sa primeze in fata oricaror interese si calcule personale ale fiecarui taranist. Pe aceste considerente, demisionam din functiile de conducere pe care le detinem in structurile nationale de conducere ale PNTCD", se arata in comunicat.

Liderii demisiori precizeaza ca ii solicita public presedintelui Aurelian Pavelescu sa urmeze gestul lor "pentru a da o sansa revitalizarii PNTCD".

"Consideram ca este nevoie de organizarea rapida a unui Congres deschis, cu alegerea fiecarui membru al conducerii nationale prin vot uninominal, precum si alegeri in toate organizatiile PNTCD din tara. Trebuie abandonata logica conflictului intern pe mize mici si reprimirea membrilor PNTCD indepartati de partid in ultimii cinci ani. Razboiul permanent pe stampile si excluderile de membri au distrus infrastructura teritoriala a partidului. De asemenea, PNTCD trebuie deschis catre oameni noi, adaptati realitatilor Romaniei anului 2014.

Afirmam, totodata, ca PNTCD trebuie sa abandoneze tendintele de izolare pe scena politica prin asumarea unor teme si mesaje marginale si sa participe la procesul de unificare a dreptei, inclusiv prin sustinerea unui candidat comun la Presedintia Romaniei", se mai arat in comunicat.