PNL acuza PSD si PMP ca au format "Alianta Baronilor Alb-Rosii", pe "axa Udrea - Ponta", pentru a vota in Parlament impotriva cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PMP Florin Popescu.

Cristina PocoraFoto: Agerpres

"Practic, observam stupefiati cum partidul baronilor rosii - PSD - a inceput sa faca transfer de know-how inspre micutul PMP in materie de aparare a coruptilor si baronilor din partid de mana lunga a justitiei. Astfel, parlamentarii din coalitia majoritara si 'reformatorii' din PMP au format, astazi, Alianta Baronilor Alb-Rosii, pe axa Udrea-Ponta, votand in Parlament impotriva cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PMP, Florin Popescu", afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, Cristina Pocora, purtatoarea de cuvant a PNL.

In opinia sa, votul din Parlament in cazul deputatului Florin Popescu reprezinta "cea mai buna dovada ca asa-zisul conflict intre Victor Ponta si Traian Basescu este unul fals, pur mediatic, fiind creat doar pentru obtinerea facila de voturi pe baza de circ si de manipulare a maselor insuficient informate".

In realitate, afirma Cristina Pocora, Basescu si Ponta "se inteleg foarte bine", si acelasi lucru se poate spune despre Elena Udrea si Victor Ponta, care au o "veche si statornica relatie de prietenie personala", inceputa din perioada 2000-2004.

"Astazi, la doar doua zile de finalul alegerilor europarlamentare, Romania si Parlamentul Romaniei au primit o noua bila neagra in raportul MCV. Asta pentru ca cele doua partide, PSD si PMP, s-au inteles perfect, din nou, intr-un demers comun, fatis antieuropean, impiedicand prin vot o actiune solicitata de justitie impotriva unui parlamentar PMP", adauga Pocora, citata in comunicatul PNL, in care precizeaza ca parlamentarii liberali au votat "transparent, la vedere, in favoarea cererii" de arestare preventiva a lui Florin Popescu.