Liderul informal al PMP, Elena Udrea, s-a razgandit, marti, in decurs de doar cateva ore in ceea ce priveste unificarea dreptei in vederea alegerilor prezidentiale din toamna. Marti dimineata, Udrea a scris pe contul sau de Facebook ca "eu cred ca partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna." Cateva ore mai tarziu, Elena Udrea s-a razgandit si a editat aceeasi postare de pe Facebook, scriind ca "Miscarea Populara este gata sa faca parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, accepta orice initiativa de unificare indiferent din partea cui vine. Va sustine chiar orice candidat care poate sa invinga candidatul PSD, fara sa importe din ce partid face parte."

Elena UdreaFoto: Agerpres

Discutiile in vederea constituirii unei aliante a partidelor de dreapta pentru alegerile prezidentiale din toamna au inceput marti, cu o intalnire Crin Antonescu - Mihai Razvan Ungureanu la sediul PNL. Miercuri va avea loc o prima intalnire PNL - PDL, a anuntata liderul democrat-liberal Vasile Blaga.

Ce a scris Elena Udrea marti dimineata pe Facebook:

"Eu cred ca partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor si prea slabe caracterele pentru a le depasi, fie si in ideea mareata de a invinge PSD-ul la prezidentiale. In plus, incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublata de frustrarile si parti pris-urile jurnalistilor si analistilor de dreapta, care fac exact ce critica la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi si in jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte putinii care chiar au incercat concret si incearca si acum sa realizeze o coalitie a fortelor anti PSD, va spun ca nu mai cred ca este posibil. Poate o intelegere punctuala pentru turul doi al prezidentialelor. Merge si asa, pana la urma, dar macar hai sa vedem fiecare barna din ochiul propriu inainte de a vedea paiul din ochiul celulilalt!"

Ce a scris Udrea marti dupa-amiaza pe Facebook:

"Miscarea Populara este gata sa faca parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, accepta orice initiativa de unificare indiferent din partea cui vine. Va sustine chiar orice candidat care poate sa invinga candidatul PSD, fara sa importe din ce partid face parte. Dar avand in vedere momentul de fata si cateva discutii care deja au fost purtate, eu cred ca partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor si prea slabe caracterele pentru a le depasi, fie si in ideea mareata de a invinge PSD-ul la prezidentiale. In plus, incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublata de frustrarile si parti pris-urile jurnalistilor si analistilor de dreapta, care fac exact ce critica la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi si in jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte putinii care chiar au incercat concret si incearca si acum sa realizeze o coalitie a fortelor anti PSD, va spun ca nu mai cred ca este posibil. Poate o intelegere punctuala pentru turul doi al prezidentialelor. Merge si asa, pana la urma, dar macar hai sa vedem fiecare barna din ochiul propriu inainte de a vedea paiul din ochiul celulilalt!"