Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca nu a primit, inca, niciun raspuns din partea presedintelui Traian Basescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European care are loc, marti, la Bruxelles.

"Nu, nu am primit niciun raspuns", a afirmat Ponta, intrebat de presa despre acest subiect, potrivit Mediafax, adaugand ca seful statului va raspunde pe cale oficiala daca va fi dori sa o faca.

El a precizat ca se va intalni, marti, cu prim-ministrii social-democrati din statele membre UE, carora le va prezenta punctul de vedere al Romaniei.

Solicitat sa comenteze afirmatiile facute anterior, la un post de televiziune, potrivit carora Romania ar trebui reprezentata la Consiliul de marti de premier, Ponta a precizat: "Voi adresa chiar azi o scrisoare oficiala in acest sens presedintelui Basescu bazata pe reglementarile europene si din legea nationala si o sa vedem ce se va intampla".

Sambata seara, premierul Ponta a aratat, la Antena 3, ca in aceasta saptamana va fi organizata o reuniune a sefilor de guvern din UE privind desemnarea presedintelui Comisiei Europene, la care insa Romania va participa fara drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurata de catre presedintele Traian Basescu, in baza deciziei Curtii Constitutionale.