Elena Udrea, membru PMP si lider de facto al partidului, a postat luni pe Facebook un mesaj in care arata ca "a avea multi membri noi este un avantaj, dar si un dezavantaj intr-o campanie electorala". La putin timp, Daniel Funeriu a postat tot pe Facebook un mesaj in care scrie, dupa enumerarea procentelor obtinute de partidele de dreapta, ca "restul sunt scuzele penibile ale unor oameni care 10 ani nu au facut decat sa-l vampirizeze pe Traian Basescu."

Elena Udrea arata in mesajul postat ca intrarea in Parlamentul European "reprezinta un succes pentru un partid care are trei luni de la infiintarea oficiala". Udrea scrie ca rezultatul inregistrat de PMP a depins de "prezenta la vot, existenta structurilor de partid in teritoriu care fac mobilizarea alegatorilor, cat si de experienta politica a membrilor", aratind apoi ca "a avea multi membri noi este un avantaj, dar si un dezavantaj intr-o campanie electorala".

Reamintim ca PMP, partid cu primari de orase mari (Piata Neamt, Drobeta Turnu Severin, Targoviste) racolati de la PDL, cu 15 parlamentari, a obtinut 6,2% din voturi, fiind depasit de independentul Mircea Diaconu si de UDMR.

Imediat dupa votul de duminica, fostii consilieri prezidentiali Sebastian Lazaroiu si Daniel Funeriu au criticat conducerea PMP pentru strategia folosita in alegeri.

Mesajul integral postat de Elena Udrea:

Multumesc tuturor celor care cred in noi, dar mai ales celor care ne-au dat ieri votul lor! Impreuna am reusit sa ne atingem obiectivul de a deveni partid europarlamentar, ceea ce reprezinta un scucces pentru un partid care are trei luni de la infiintarea oficiala. Dar mai ales, este un fundament pentru o constructie solida in 2016, cand ne propunem sa devenim cel mai puternic partid de centru dreapta din Romania si sa invingen PSD-ul. Ne-am fi dorit sa obtinem scorul aratat in sondaje, un scor de doua cifre, dar evident ca rezultatele depind de prezenta la vot, existenta structurilor de partid in teritoriu care fac mobilizarea alegatorilor, cat si de experienta politica a membrilor. De aceea, a avea multi membri noi este un avantaj, dar si un dezavantaj intr-o campanie electorala. Important este ca PMP continua in forta construirea partidului, prin organizarea interna si in teritoriu, aducerea de noi membri si, da mesajul ca este nevoie de unitatea dreptei pentru a castiga in toamna cele mai importante alegeri din Romania.