Calin Popescu Tariceanu, proaspat intors in PNL, a criticat anuntul lui Crin Antonescu de depunere a mandatului de presedinte al partidului, spunind ca "mesajele date de Crin Antonescu par sa fie mai degraba cererea unei persoane lovite de autism". Tariceanu a criticat si propunerea ca europarlamentarii PNL sa treaca de la liberalii europeni la popularii europeni, spunind ca "este o noua greseala tactica".

El a spus ca e momentul ca stilul de conducere a partidului sa se schimbe, dar a refuzat sa spuna daca si-ar dori sa fie presedinte interimar daca demisia lui Crin Antonescu ar fi aprobata de conducerea partidului.

Declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu:

Demisia lui Johannis: Nu stiu daca e facut un anunt oficial, dar probabil ca trebuie analizata in contextul rezultatelor de ieri. Este o recunoastere implicita a unui esec, recunoasterea a unei alegeri a conducerii PNL. Dincolo de demisie cred ca e important un lucru: cred ca azi PNL trebuie sa faca o analiza lucida si sa incece sa asculte glasul electoratului. Este vorba de o sanctiune severa aplicata de electorat pentru decizii gresite. Daca se va incerca gasirea altor explicatii, care nu au legatura cu realitatea politica, consider ca se va face o greseala

E un moment ca cei care au gresit sa accepte si sa se dea la o parte.

Cereti congres? Intotdeauna cred ca graba strica treaba. Va fi nevoie de un congres, dar nu stiu daca rapid. Sa se treaca de la modalitatea in care PNL a fost condus in ultima vreme la o consultare cu adevarat democratica. Sa se treaca la o larga consultare a membrilor de partid. Altfel, riscam sa facem un congres degeaba

Ar fi nevoie de o conducere interimara? Sigur ca se va pune problema unei conduceri interimare.

Sinteti gata sa preluati sefia interimara? Nu m-am gindit. Cred ca membrii Biroului Politic trebuie sa gaseasca o solutie.

Sinteti sau nu membru PNL? Sint membru cu acte in regula.

Veti merge la sedinta de azi a partidului? Conducerea trebuie sa discute fara sa aiba alte subiecte care sa perturbe dezbaterea principala. Sint foarte curios ce turnura vor lua evenimente. Mesajele date de Crin Antonescu par sa fie mai degraba cererea unei persoane lovite de autism. Cred ca e mai bine sa fie lasati sa discute intre ei.

Reintoarcere in USL? Am inregsitrat declaratia lui Ponta. Cred ca rezultatul alegerilor nu e prea placut pentru PNL, e un dus rece. Dar trebuie stat cu calm, sa se decanteze situatia, si apoi sint o serie de optiuni pentru PNL. Dar trebuie lasat partidul sa decida. Ce a decis conducerea partidului a fost foarte prost primit de electorat.

Cum se va putea face intrarea PNL la guvernare? Nu cred ca oportun sa discutam despre raporturile de intrare la guvern.

Trecerea la PPE? O noua greseala tactica. Mai bine sa fii fruntas la sat decit codas la oras. La ALDE avem o afiliere ideologica si o prezenta de lunga durata si reprezentam ceva. In PPE inseamna sa stai cam pe rindul 14. Nu stiu care e avantajul, nemaivorbind de sentimentul de insatisfactie in rindul electoratului, care a votat un partid liberal. PPE are majoritatea relativa deja.