Mircea Diaconu a intrat in Parlamentul European, in urma alegerilor de duminica, 25 mai. Candidatul independent spune intr-un interviu la RFI ca alegatorii poate au vazut in el "ceva obraz si normalitate".

Mircea Diaconu declara ca a castigat mandatul de europarlamentar fara prea multa logistica, doar cu mesaje simple: "Am facut doua mii de afise, care nu ajung nici pentru un oras mic, nu mare, si am facut zece mii de carti postale pentru toata tara. Totusi, simbolic am vrut sa fac si lucrul asta, atat (...). Poate ca asta asteptau oamenii, poate ca toata desfasurarea pe care o fac si au facut-o partidele cu bani foarte multi este inutila. Imi doresc tare mult sa incepem o discutie publica pe aceasta tema, sa punem fiecare costurile dovedite ale campaniei si ale efortului financiar, macar asta, pe masa si sa analizam rezultatele in raport cu costurile. E aiuritor, sumele sunt aiuritoare, cu niste rezultate foarte mici. De asta spun, poate intelegem ce asteapta oamenii. Deci nu este meritul meu neaparat. Poate ca am plecat pe calea corecta, atata tot".

Intrebat ce crede ca au regasit oamenii la candidatul Mircea Diaconu, el a raspuns: "Poate, nu stiu, ceva obraz si normalitate, de care au foarte mare nevoie, pentru ca metodele de a face politica... nu vedeti ca geniul politic e Traian Basescu, cetateanul Traian Basescu? Pai, tot felul de malversatiuni, de complicatii, de atacuri, de constructii si asa mai departe. Asta inseamna genialitate politica? Nu! Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea si concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele Romaniei, ci dimpotriva, am explicat cat am putut de clar cu ce se mananca aceasta functie, aceasta demnitate publica de europarlamentar. Si in nici un caz un europarlamentar nu poate rezolva toate problemele Romaniei, asta am spus tot timpul".

Continuarea pe www.rfi.ro