Fostul presedinte al PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi, candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC pentru postul de deputat in Colegiul 2 Satu Mare, a obtinut aproape jumatate din voturile exprimate in zona respectiva din judet, conform sondajului exit-poll comandat de PNL, transmite satumareonline.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, in Colegiul 2 din judetul Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obtinut in jur de 47%, Nagy Szabolcs de la UDMR 24%, Ileana Blidar de la PDL 10%, Dan Diaconescu PP-DD 9%, Sergiu Babasan - Forta Civica 7% si Laura Bota - PMP 3%.

Marii castigatori ai scrutinului de duminica au sarbatorit intai la sediul PSD, apoi la sediul de campanie al lui Ovidiu Silaghi, situat peste drum de sediul PNL din Satu Mare. In declaratiile lor, cu totii au fost de acord ca acest rezultat arata faptul ca USL traieste la Satu Mare, iar mesajul acesta va fi transmis in toata tara, amintindu-i chiar lui Crin Antonescu sa-si onoreze promisiunea de a-si da demisia de onoare in cazul unui rezultat atat de prost pentru partidul pe care il conduce.

Totodata au aparut si primele tensiuni intre partenerii de coalitie, primarul Dorel Coica reprosandu-i presedintelui Consiliului Judetean, Adrian Stef, ca ar fi facut declaratii hazardate la ultima conferinta de presa sustinuta vineri, insa pana la urma au ajuns de acord ca trebuie sa se concentreze pe refacerea USL la Satu Mare, in conformitate cu dorinta exprimata de electorat prin vot.

In acelasi timp, presedintele Organizatiei Judetene a PSD, Mircea Govor, a facut prima aluzie la posibilitatea ca Ovidiu Silaghi, proaspat ales deputat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, sa se reintoarca in PNL, deoarece "aceasta este familia lui".

Ovidiu Silaghi s-a inscris in PSD cu o zi inainte de termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru Colegiul 2 Satu Mare, dupa 25 de ani in care a fost membru PNL, el ocupand de-a lungul timpului mai multe functii publice precum cea de ministru, deputat sau europarlamentar, noteaza Agerpres. Silaghi candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC a fost sustinut si de PNL Satu Mare, organizatia motivand ca aceasta este singura formula sub care poate candida din partea USL.