Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca Partidul Miscarea Populara putea obtine "8-9 la suta" la alegerile europarlamentare si nu poate invoca numarul redus de structuri teritoriale, in conditiile in care Mircea Diaconu, fara nicio structura, "a luat aproape cat PMP". "La jumatatea campaniei un val de potentiali votanti PMP a revenit la PDL. Oare de ce?", a mai spus Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu in studioul HotNewsFoto: Hotnews

"Chiar cu mai putine structuri decat alte partide PMP putea lua 8-9 la suta. Daca in analiza lor asta va fi motivul scorului de 6-7 la suta, atunci le atrag atentia ca Mircea Diaconu fara nicio structura de partid a luat aproape cat PMP. Sper sa faca o analiza onesta a campaniei si strategiei de campanie. Altfel PMP va deveni irelevant", a scris Lazaroiu, pe contul lui de Facebook.

Ulterior, in comentarii la postarea sa, Lazaroiu a spus PMP a ajuns la acest scor "pe motiv de gafe penibile de campanie. Si pe strategia ca pe Ponta il bati cu armele lui. Fals. Pe Ponta il bati prin contrast nu prin asemanare... Eu am tacut pentru ca sunt prea batran. Daca nu taceam eram acuzat ca din cauza ca am vorbit a luat PMP 6 la suta. Acum s-au inchis urnele".

Dupa ce a plecat de la Palatul Cotroceni, Sebastian Lazaroiu nu a intrat in PMP, ci s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara.

Ora 00.30: Lazaroiu a revenit cu un mesaj si mai dur despre liderii dreptei: "Ii ascult pe oamenii astia dand declaratii de la ora 21.00 încoace. Sunt niste pigmei lipsiti de orice viziune. Fiecare spune ca vrea unitate si candidat unic, dar sa fie el/ea. Fiecare vrea sa se adune liderii la masa , dar sa fie la masa lui/ei. Un spectacol grotesc si jenant".

Lazaroiu a dat si exemplul lui Daniel Funeriu, care a obtinut 18% in Timis la alegerile pentru un loc in Parlamentul Romaniei: "Funeriu a luat in colegiul din Timisoara in care a candidat 18%. PMP a luat 11% in Timisoara. PMP si-a inceput campania cu doua saptamani inaintea lui Funeriu. Dar Funeriu n a fost bun de pus pe afisul electoral al PMP pentru Parlamentul European. Si n-a fost bun nici pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European".