Votul cu urna mobila a fost suspendat la Spitalul Judetean si in arestul IPJ Suceava dupa ce reprezentantul PDL in sectia de votare de care tin cele doua institutii a sesizat incalcarea normelor legale, a declarat presedintele BEJ Suceava, Marioara Ignat, citata de newsbucovina.ro. Voturile exprimate vor fi anulate.

Reprezentantul PDL in sectia de votare nr. 15 a sesizat incalcarea normelor legale privind urna mobila in cazul a 241 de pacienti de la Spitalul Judetean si a solicitat intrarea in legalitate. Astfel, reprezentantul PDL a aratat ca listele cu pacientii care au facut cerere sa voteze nu au respectat prevederile legale, cererea nefiind adresata biroului sectiei de votare, ci conducerii spitalului, neexistand toate datele de indentificare a votantilor.

Mai mult, s-a depus contestatie si pentru lista depusa pentru cele 17 persoane din arestul IPJ Suceava care si-au exprimat intentia de a vota, intrucat nici aceasta lista nu continea toate elementele prevazute de lege privind identificarea respectivelor persoane.

Biroul electoral al sectiei de votare a decis sa aprobe cererea PDL, iar votul cu urna mobila la aceasta sectie a fost oprit, urmand ca si voturile exprimate sa fie anulate.