Reprezentantii Partidului Democrat Liberal reclama faptul ca in comuna Zemes, Bacau, primarul Costel Dudau (PSD) aduce oamenii la vot folosind microbuzul primariei si astfel face turism electoral. Edilul spune ca aduce toti satenii la vot, indiferent de culoarea politica, deoarece sectia de votare se afla la 8 km distanta si sunt oameni bolnavi si batrani care nu pot strabate acest drum.

"La Zemes se face turism electoral cu masina Primariei. Microbuzul echipei de fotbal din localitate, care apartine Primariei, cara oamenii de dimineata la vot. Am sunat la 112, apoi la seful de post din comuna, care mi-a zis ca existasi o hotarare de Consiliul Local ca masina sa fie folosita in acest scop. Am sesizat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau si Biroul Electoral Judetean", a declarat Tudorita Lungu, presedintele PDL Bacau, citata de Ziarul de Bacau. Aceasta a precizat ca IPJ face cercetari in acest caz.

Primarul comunei Zemes, Costel Dudau (PSD, spune ca aduce toti satenii la vot, indiferent de culoarea politica.

"Sunt opt kilometri pe care oamenii trebuie sa ii strabata pana la sectia de votare. Nu cred ca este nimic ilegal deoarece masina cara toti oamenii, indiferent de ce culoare politica au sau ce vor sa voteze, nu li se ia bani, nu li se da nimic. Le-am pus la dispozitie mijloc de transport din satul Chilii la sectia de votare de la scoala din Bolatau. Avem si o hotarare de Consiliul Local, aprobata de toti consilierii din Zemes, indiferent de culoarea lor politica, prin care au fost de acord sa folosim masina pentru ca la Chilii sunt foarte multi oameni batrani, care nu pot merge pe jos opt kilometri", a declarat primarul citat de Ziarul de Bacau.