Simultan cu alegerile europarlamentare, duminica au loc alegeri partiale pentru primari, consilii locale sau presedinti de CJ in alte 19 de judete, transmite Mediafax. Peste 581.000 de locuitori din Arges sunt asteptati la vot, duminica, pentru a alege un nou presedinte al Consiliului Judetean, dupa ce Constantin Nicolescu a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres

Votarea a inceput la ora 7:00 si se va incheia la ora 21:00.

La acest scrutin urmeaza sa fie alesi presedintele Consiliului Judetean Arges si 17 primari - in orasele Borsa (Maramures) si Panciu (Vrancea) si in comune din Bacau, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Mures, Mehedinti, Neamt, Timis, Vaslui, Buzau, Prahova, Teleorman. De asemenea, se organizeaza alegeri locale partiale pentru consiliile locale in orasul Pogoanele din judetul Buzau si in sapte comune din Bihor, Dambovita, Dolj, Timis, Tulcea, Vrancea, Buzau.

In Arges, peste 581.000 de alegatori sunt asteptati la vot pentru a alege un nou presedinte al Consiliului Judetean.

Sapte candidati, cu totii reprezentanti ai unor formatiuni politice sau aliante electorale, s-au inscris in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean Arges.

  • din partea PSD candideaza Florin Grigore Tecau, actual presedinte interimar al Consiliului Judetean Arges si fost vicepresedinte al institutiei inainte de incetarea mandatului lui Constantin Nicolescu;
  • din partea PNL candideaza Ion Popa, presedintele filialei judetene Arges a PNL, vicepresedinte executiv al partidului la nivel national si senator in functie aflat la primul mandat;
  • de la PDL candideaza Catalin Teodorescu, deputat la primul mandat si presedinte al filialei judetene a democrat-liberalilor;
  • PPDD va fi reprezentat de Mihai Deaconu, presedinte interimar al filialei judetene si deputat;
  • din partea PMP candideaza Lucian Cioaca, pilot in varsta de 29 de ani;
  • din partea Fortei Civice - Gheorghe Davidescu, fost prefect al judetului in perioada octombrie 2009 - aprilie 2012;
  • de la PNTCD candideaza presedintele filialei Arges, Gheorghe Dinescu.

Pentru alegerile partiale in judetul Arges au fost amenajate 518 sectii de votare, separate de cele pentru alegerile europarlamentare. In majoritatea cazurilor, sectiile de votare pentru presedintele Consiliului Judetean sunt in aceleasi imobile in care sunt amenajate sectiile de votare pentru Parlamentul European. Sunt insa si cateva exceptii, cum ar fi in municipiul Campulung, unde alegatorii arondati unui numar de sase sectii de votare vor trebui sa mearga in locuri diferite pentru a vota pentru parlamentarii europeni si pentru presedintele Consiliului Judetean.

Postul de presedinte al Consiliului Judetean Arges a ramas vacant in luna februarie a acestui an, cand prefectul de Arges a semnat ordinul privind incetarea inainte de expirarea duratei normale a mandatuluiu presedintelui ales in 2012, Constantin Nicolescu.