Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, candideaza pe un post de senator, iar in urma cu o zi a participat alaturi de presedintele CJ Gorj la un eveniment pentru pensionari organizat din banii primariei in curtea unei biserici, relateaza GorjNews.ro. "Da, in campanie. Este intalnirea anuala organizata de primar, bineinteles ca am fructificat-o sa venim in mijlocul oamenilor ca e nevoie sa lamurim oamenii sa vina la vot", a declarat presei locale presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu. Contactat de HotNews.ro, ministrul Mihnea Costoiu a declarat: "Nu am fost in campanie, nu m-am adresat oamenilor, doar am salutat oamenii de Sfintii Constantin si Elena".

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, candideaza la alegerile parlamentare partiale din 25 mai pentru postul de senator ramas vacant dupa numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala.

In urma cu o zi, ministrul Costoiu a participat alaturi de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, la un eveniment organizat pentru pensionari de catre primaria comunei Urdari din judetul Gorj, in curtea bisericii din satul Fantanele, scrie GorjNews.ro.

Presedintele CJ Gorj a declarat pentru Tele 3, intrebat daca este in campanie, urmatoarele: "Da, in campanie. Este intalnirea anuala organizata de primar. Bineinteles ca am fructificat-o sa venim in mijlocul oamenilor ca e nevoie sa lamurim oamenii sa vina la vot. (...) Noi sustinem alianta PSD-UNPR-PC".

Intrebat daca este normal sa faca activitati de campanie pe banii primariei, liderul Consiliului Judetean Gorj a raspuns ca "e o intalnire anuala pe care o organizeaza primarul si de fiecare data primarul isi prezinta oamenii pe care ii vrea el la intalnirea cu pensionarii".

Contactat de HotNews.ro, ministrul Mihnea Costoiu a declarat urmatoarele: "Nu am fost in campaie, nu m-am adresat oamenilor, doar am salutat oamenii de Sfintii Constantin si Elena si am fost si la mine la tara. Ce sa fac? E sarbatoarea oamenilor, sa ma intorc cu spatele? Nu m-am adresat oamenilor, nu am pus afise, nu am facut nimic din ce se face intr-o campanie electorala. Jumatate dintre satele Gorjului sunt in zile de sarbatoare. Jumatate dintre biserici au hramul Sf. Constantin si Elena".

Si Digi 24 a relatat in urma cu o zi ca ministrul delegat pentru Invatamant Superior si Cercetare si-a facut campanie electorala in curtea unei scoli. Potrivit sursei citate, Costoiu a tinut un discurs pe terenul de sport al unei scoli generale din comuna gorjeana Balteni, iar primaria a prezentat intalnirea electorala drept prima editie a zilelor localitatii si a promis o masa gratuita pentru toti participantii.

"Sunt prostii, numai minciuni. Nu este adevarat", a declarat ministrul Mihnea Costoiu, contactat de HotNews.ro. "Nu am fost in nicio scoala, erau zilele comunei. Mi se reproseaza ca vorbesc cu oamenii", a sustinut pentru HotNews.ro ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica.

Oficialul a precizat ca "era un teren in preajma unei scoli, aproape de caminul cultural, un teren desemnat prin votul consiliului local ca locul unde se desfasoara zilele comunei Balteni. Nu am fost doar eu, a fost si PDL. Repet, a fost actiunea primariei, iar locul a fost stabilit prin votul unanim al tuturor consilierilor. Nu se pune problema sa ma fi dus in scoala, era dupa-amiaza, oricum nu mai erau ore. Iar legea spune sa nu faci propaganda in timpul orelor. Nu erau ore, actiunea nu era organizata de mine, am fost invitat".