Parlamentul s-a intrunit, joi, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura a opozitiei, prima impotriva Guvernului Ponta, deputatul PNL Eugen Nicolaescu fiind cel care o citeste, desi initial au fost informatii ca documentul va fi citit de Crin Antonescu, relateaza Mediafax.

Motiunea de cenzura este intitulata "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii".

Sedinta este condusa de vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc care nu a anuntat care este prezenta parlamentarilor si niciun lider de grup nu a cerut verificarea cvorumului de sedinta.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura depusa de opozitie sa fie citita in plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea sa aiba loc in 26 mai, dupa alegerile europarlamentare.

Motiunea de cenzura a fost depusa de 231 de parlamentari, fiind initiata de PNL, cu semnaturi din partea PDL, PMP si PPDD.

Antonescu: Parlamentarii PNL sunt mobilizati si sunt la plen. Important e votul

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a venit, joi, la sedinta de plen reunit convocata pentru citirea motiunii de cenzura, el aratand ca parlamentarii liberali sunt mobilizati si sunt prezenti si ca important este votul in ceea ce priveste motiunea.

Antonescu a admis ca nu stie daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti joi la plenul reunit.

"Nu stiu daca sunt chiar toti, pentru ca pana la urma important este cvorumul si important este votul, la dezbatere si la vot. Dar sunt mobilizati si sunt aici", a spus Antonescu.

Liderul PNL a venit, joi, la ora 12.00, care a fost fixata pentru debutul citirii motiunii de cenzura, si a semnat listele de prezenta alaturi de alti cativa parlamentari liberali.