Motiunea de cenzura initiata de PNL va fi citita joi, la ora 12,00, in plenul reunit al celor doua Camere, urmand ca luni sa fie dezbatuta, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, scrie Agerpres.

"Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, doua abtineri si 8 voturi impotriva, joi, la ora 12,00, se va citi motiunea. Ii rog pe membrii Opozitiei sa inteleaga ca domniile lor trebuie sa vina, sa fie prezenti, de aceea sunt platiti, nu sa vina guvernarea, ca sa poata fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate motiunea de cenzura in plenul comun. Obligativitatea cvorumului exista, a existat si va exista, pentru ca nu este vorba de o sueta. Oamenii nu inteleg ca trebuie sa vina la serviciu, asa cum romanii se duc la serviciu la ora 8,00 in fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL si PP-DD sunt obligati sa vina la sedinta. Eu am convocat dupa Regulament, in ziua depunerii motiunii, Birouri reunite. Daca domniile lor nu au vrut sa vina, acum ar trebui sa le luam din bani", a spus Zgonea la finalul sedintei de luni a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara recent ca liberalii vor participa cu certitudine la dezbaterea motiunii de cenzura, dar critica Guvernul si majoritatea parlamentara pentru "ca au incalcat regulamentele si spiritul parlamentar" prin amanarea dezbaterii motiunii pana dupa alegerile europarlamentare.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, anunta, in acest context, ca va sesiza Comisia juridica despre modul in care presedintii celor doua Camere ale Parlamentului ar fi incalcat regulamentul.

"Prevederile regulamentului sedintelor comune sunt foarte clare. E vorba de articolul 92, care spune ca motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult cinci zile de la data depunerii. PNL a depus aceasta motiune martea trecuta (13 mai - n.r.). Termenul celor cinci zile a expirat duminica, deci luni (19 mai -n.r.) ar fi trebui, conform regulamentului, sa se citeasca aceasta motiune", a spus Scutaru.

Potrivit PNL, textul motiunii de cenzura "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul Coruptiei, demagogiei si minciunii" a fost semnat de 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL, iar restul fiind afiliati PDL, Forta Civica, PP-DD si un senator independent.