Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura depusa de opozitie sa fie citita in plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea sa aiba loc in 26 mai, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Sedinta de joi a Parlamentului, in care va fi citita motiunea de cenzura, urmeaza sa inceapa la ora 12.00, iar cea de luni, consacrata dezbaterii, de la ora 16.00.

Zgonea a precizat ca Birourile Permanente reunite au luat aceasta decizie, luni, cu 11 voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 2 abtineri.

Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca la sedinta Birourilor Permanente reunite de luni, ca si la precedenta, membrii PSD, PC si UNPR au fost prezenti.

El a aratat ca reprezentantii opozitiei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie prezenti la sedinta pentru a asigura cvorumul, in conditiile in care sedinta Birourilor Permanente functioneaza in baza cvorumului.

"Rog membrii opozitiei sa inteleaga ca domniile lor trebuie sa vina sa fie prezenti, ca de aceea si sunt platiti, nu trebuie sa vina guvernarea, noi cand eram in opozitie veneam noi toti ca sa putem sa avem cvorum", a spus Zgonea.

Motiunea de cenzura a fost initiata de PNL, iar demersului liberalilor s-au alaturat si celelalte partide din opozitie.

Motiunea a fost depusa la Parlament marti.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa.