Presedintele Traian Basescu a fost huiduit, duminica dupa-amiaza, la Iasi, de aproximativ 20 de persoane, majoritatea pensionari, in momentul in care seful statului parasea hotelul unde a avut loc dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara, transmite Mediafax.

In jurul orei 16.15, Traian Basescu a parasit hotelul din centrul Iasiului unde a avut loc dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara, el fiind asteptat de aproximativ 20 de persoane, majoritatea pensionari, care i-au reprosat ca o duc rau, ca le-a taiat pensiile in 2010 si ca a distrus tara.

"Nu avem locuri de munca", i-a spus o femeie, care a precizat ca are un copil plecat la munca in strainatate pentru ca in tara nu sunt slujbe.

Seful statului a raspuns ca nu el creeaza locuri de munca si a amintit ca premierul Victor Ponta a promis "un milion de locuri de munca".

"Lui Victor Ponta ar trebui sa va adresati, nu mie, pentru ca el a promis un milion de locuri de munca", a spus Basescu.

In momentul in care Traian Basescu se indrepta spre masina, oamenii au inceput sa-l huiduie si sa strige "Ai distrus tara".

Pe de alta parte, au fost si cateva persoane care l-au salutat pe seful statului si au dat mana cu acesta.

Traian Basescu a participat, duminica, la Iasi, la dezbaterea "Prioritatile Romaniei in Uniunea Europeana. Cum putem sprijini integrarea europeana a Republicii Moldova", organizata de Fundatia Miscarea Populara.