Crin Antonescu, vizita in SUA la Departamentul de Stat si la compania Lockheed Martin, care produce avioanele de vanatoare F-16: Investitiile in Aparare pot reprezenta o oportunitate pentru noi locuri de munca
Potrivit sursei citate, Crin Antonescu a spus in discutia cu Yee ca "independenta justitiei si intarirea institutiilor care lupta cu fenomenul coruptiei sunt semne ale unei democratii puternice si de aceea este necesar ca politicienii sa sustina existenta unor institutii performante, independente".
"Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este pilonul de baza al politicii externe a Romaniei, alaturi de apartenenta la NATO si UE. Dinamizarea cooperarii in plan economic este o necesitate in viziunea liderului liberal, predictibilitatea si transparenta fiind cereri legitime ale investitorilor straini. Nu se poate vorbi de un mediu incurajator pentru investitiile straine daca nu avem un stat de drept puternic", a spus Crin Antonescu in intalnirea cu Hoyt Yee.
Cei doi au discutat si despre situatia din Rusia, Ucraina si Republica Moldova.
Reamintim ca oficialul american a fost in vizita in Romania pe 29 aprilie, cand a si avut intalniri cu toti presedintii partidelor parlamentare, mai putin cu Victor Ponta.
Crin Antonescu a vizitat luni si sediul Lockheed Martin din Washington DC, unde s-a intalnit cu Nancy Ziuzin Schlegel, vicepresedinte Washington International Business Development si cu directorii unor programe militare pe care aceasta companie le dezvolta.
"Faptul ca tara noastra a optat pentru avionul F16, atunci cand a trebuit sa aleaga un avion multirol pentru Fortele Aeriene arata puternica dimensiune a cooperarii in sectorul securitatii dintre cele doua tari", a spus Crin Antonescu.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Cheltuielile militare distrug locurile de munca!
Inovare pentru noi industrii competitive: oportunitate pentru noi locuri de munca si bunastare.
Chiar daca nu mai era PNL-ul, ca fapt divers ati avut un domn Tariceanu pe la conducere al carui guvern nici nu a vrut sa raspunda irakienilor cand se rugau de noi sa le vindem transportoare (este drept ca era la final de mandat dar...).
Ce spuneti este corect dar vrem, fapte domu Antonescu, sa vedem daca veti vota legea care va duce la inchiderea fabricilor. Sa venti cu o strategie de reinarmare care prin offset sa duca la dezvoltarea unor noi ramuri industiale. La ce industrie avem acum este foarte simplu ca producatorii de armament sa gasesca oportunitatii de investitie in Romania, doar sa se vrea de catre guvernanti sa se renunte la comisioane.
Se importa in cantiati mici pt. a nu se putea face offset si a avea cat mai multe contracte => primii cat mai multe comisione. Deocamdata cifra magica este 18 - 18 tunuri, 18 torpile, Inainte de ciriza din Ucraina cifra era 12: 12 avioane, 12 tunuri si 12 torpile.... Daca s-ar face comenzi serioase vanzatorul este obligat, prin lege europena, sa faca offset de pana la 100% din valoarea contractului. Rezulata ca la un contracat de 100mil de euro s-ar invetii in Romania 80 de mil. Cu acesti bani poti deschide o fabrica ar fi si statul roman avantajat taxe, locuri de munca, etc si vanzatorul care vinde armentul dar obtine si o capacitate de productie cu un cost mai mic. Sau s-ar deschide un centru de mentenanta sau am exporta ceva ce vanzatorul are nevoie, etc.
Tot acea tara produce si va exporta un trasportor blindat in Pakistan (un contract de sute de milione de euro daca se incheie - trasportoarele sunt in teste. Nici nu treuie sa spun, ca au existat zvonuri, ca initial pachistanezii au intrebat si in Romania dar nu avem TBT/SAUR3 -ce doreau ei- decat in stadiu de proiect iar bani pt. relizarea prototipului nu s-au alocat...) asa ca s-au dus la vecinii nostri ca ei doresc sa aibe/produca noi dorim sa inchidem fabricile.
Irakul a dorit sa cumpere 400 de trasportare nu am raspuns cererii si s-au dus in Ucraina. Dar au avut probleme mari de calitate la primul lot si al treilea lot si au fost pe punctul de a rezilia contractul daca noi dorem sa le vindem. Din nou nu am spus nici da nici nu....
Ar mai fi si un contrat din Columbia de 1.2 miliarde +200 de mil dar...ce rost are sa mai scriu nu s-a dorit si gata.
Asa ca nu vinde dar US ca nu toata lumea are bani sa cumpre de la americani.