Politicianul britanic Peter Mandelson, fosta eminenta gri a laburistilor si ministru in guvernele Tony Blair si Gordon Brown, este invitat special in cadrul unei dezbateri organizate marti, la Palatul Parlamentului, de Forumul Progresist Social Democrat (FPSD), la care va participa si presedintele PSD, premierul Victor Ponta, informeaza PSD intr-un comunicat. Mandelson este presedintele onorific al Policy Network, un think-tank progresist international cu care FPSD si-a anuntat colaborarea.

"Marti, 13.05 a.c., Forumul Progresist Social Democrat organizeaza dezbaterea "Progressive Agenda for the Future" avandu-l ca invitat special pe Lordul Peter Mandelson, artizanul miscarii politice New Labour din Marea Britanie, fost vicepremier al Regatului Unit al Marii Britanii, un politician aflat permanent in centrul strategiilor progresiste care au produs politici publice eficiente atat pentru Marea Britanie cat si pentru Statele Unite ale Americii", informeaza PSD in comunicat.

"Sunt onorata de participarea Lordului Peter Mandelson la primul eveniment pe care l-am organizat in calitate de presedinte al Forumului Progresist Social Democrat. Experienta lui Peter Mandelson in materie de elaborare de politici publice progresiste este nepretuita pentru noi. Peter s-a plasat mereu in centrul preocuparilor si gandirii progresiste internationale, este unul dintre artizanii grupului Policy Network, un grup care aduna in jurul valorilor progresiste lideri foarte importanti din toata lumea. Domnia sa este si arhitectul miscarii politice New Labour care a produs in deceniul trecut masuri progresiste aplicate cu foarte mult succes in Marea Britanie", a declarat Ana Birhcall, presedinta FPSD.

Potrivit acesteia, "Progressive Agenda for the future" este un eveniment foarte important pentru FPSD. "Ne vom intalni la Palatul Parlamentului, impreuna cu domnul presedinte Victor Ponta, pentru a construi o relatie solida atat cu experti in materie de politici publice din Marea Britanie si SUA, cat si pentru a consolida un nucleu dur de experti in economie, educatie, munca, sanatate si alte domenii vitale pentru functionarea unui stat, in jurul valorilor si principiilor social democrate si progresiste", a aratat ea.

"Domnul presedinte Victor Ponta a fost foarte deschis la propunerea de infiintare a acestui forum si ii multumesc foarte mult pentru acest lucru. Potentialul Partidului Social Democrat de a produce politici publice performante pentru Romania s-a demonstrat in acesti doi ani de guvernare, dar prin activitatea Forumului vom creste si mai mult acest potential", a mai afirmat Ana Birchall.

Evenimentul "Progressive Agenda for the Future" are loc marti, incepand cu ora 10.00, la Palatul Parlamentului. La eveniment si-au confirmat prezenta reprezentantii aliantei PSD-UNPR-PC: Daniel Constantin, Doina Pana, Rovana Plumb si Eugen Nicolicea.

Forumul Progresist Social Democrat este o organizatie a Partidului Social Democrat, infiintata pentru a pune bazele si a mentine o relatie cu think-tank-urile progresiste internationale, pentru a promova politici publice progresiste bazate pe principii si valori social-democrate si pentru a crea un nucleu dur de experti in domeniile principale si necesare gestionarii statului.