PNL infirma acuzatiile lansate de postul de televiziune Romania TV, controlat de Sebastian Ghita (PSD), potrivit carora liderul liberalilor, Crin Antonescu, ar fi platit o taxa pentru a putea participa la Forumul Global Evreiesc.

"Invitatia de participare adresata presedintelui PNL este semnata de directorul prestigioasei organizatii International Jewish Affairs, rabinul Andrew Baker si este trimisa domnului Crin Antonescu din data de 11 martie 2014. In cuprinsul invitatiei se specifica in mod clar ca, fiind vorba de un invitat special al gazdelor reuniunii, acestea renunta la taxa de participare. Prin urmare, orice informatie in sensul ca liderul PNL ar fi platit o taxa pentru a putea participa la respectiva reuniune mondiala este falsa, neavand niciun fel de suport real", afirma purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, citata intr-un comunicat.

Crin Antonescu, va sustine marti, 13 mai, la Washington, o interventie in cadrul dezbaterii cu tema "In mijlocul furtunii - antisemitismul se intoarce in Europa", cu ocazia Forumului Global Evreiesc.

PNL precizeaza ca este vorba de o "reuniune anuala cu peste 1700 de invitati din Statele Unite si strainatate" la care "vor participa lideri politici americani, precum si ministrii de externe din Franta, Canada, Cipru, Singapore si oficiali ai guvernului din Israel".

Romania TV a scris duminica, pe site-ul sau, ca "in realitate, Crin Antonescu merge la o conferinta internationala, impreuna cu alti 100 de vorbitori, pentru care a si scos din buzunar nu mai putin de 800 $".