Presedintele Traian Basescu a spus neadevaruri atunci cand a declarat ca a propus fuziunea PDL cu PMP dupa alegerile europarlamentare, a declarat luni liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

"Numai neadevaruri spuse de domnul presedinte. Am avut in cursul anului trecut o singura discutie cu domnia sa si s-a si grabit sa o faca publica. Nu era vorba despre fuziuni. Si aici este vorba despre o fractura logica. Cum poate sa fuzioneze un partid politic cu un partid care nu exista? Nu poate, nu exista nicio posibilitate legala. Adica sa fuzionam cu cineva plecat de doua zile de la noi, dar care nu erau inregistrati. Copilarii", a declarat presedintele PDL, ca reactie la declaratiile pe aceasta tema facute duminica de seful statului, potrivit Agerpres.

Totodata, Blaga a infirmat faptul ca a discutat cu Elena Udrea despre o fuziune PDL-PMP.

"Evident ca nu. Eu stiu, exista o anumita disperare, pentru ca PMP nu va intra in Parlamentul European. Doar printr-o minune vor intra, daca vor intra", a adaugat presedintele PDL.

Despre faptul ca anumiti primari ai PDL sustin PMP, dandu-i-se ca exemplu edilul-sef al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Blaga a spus: "Toate acestea le vom discuta dupa 26 (mai - n.r.). O sa vedem care a fost aportul fiecaruia dintre noi la bunul mers al PDL".

Potrivit lui Blaga, o fuziune PDL-PMP este 'greu de discutat' in conditiile in care cei de la Miscarea Populara ii ataca pe democrat-liberali.

"De ce nu ataca PSD-ul? Ni s-a reprosat noua ( ca nu facem acest lucru - n.r.). Pai, da, numai PSD atacam in fiecare zi, in toate discursurile publice, in toate intalnirile cu cetatenii. Asta este actiunea noastra pentru ca, pana la urma, sa nu uitam, guverneaza de doi ani de zile si guverneaza prost", a declarat Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a afirmat, in context, ca PDL se pastreaza la acelasi nivel in preferintele electoratului, ba, mai mult, candidatul democrat-liberal la prezidentiale, Catalin Predoiu, a reusit sa ajunga la acelasi nivel cu ceilalti candidati anuntati oficial, Crin Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu.

"Noi o sa prezentam sondajul pe care in fiecare luna, ca de obicei, CSOP il face in Romania. Este si la dispozitia presedintelui, ca stiu ca-l are si dansul intotdeauna. Ce ma bucura, o sa vedeti, singurul partid care nu a scazut in aceasta perioada este PDL. Si o sa vedeti ca domnul Catalin Predoiu deja i-a egalat pe ceilalti lideri anuntati ca vor candida la prezidentiale, domnul Antonescu, domnul Razvan Ungureanu. Doar ca ei vin de foarte sus in jos, iar dansul creste", a mai declarat Blaga.

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica faptul ca i-a propus liderului PDL, Vasile Blaga, la sfarsitul anului 2013, o fuziune a democrat-liberalilor cu Partidul Miscarea Populara, dar Blaga a refuzat spunand ca va discuta subiectul dupa alegerile europarlamentare.