Presedintele Traian Basescu a declarat ca i-a propus liderului PDL, Vasile Blaga, la sfarsitul anului 2013, o fuziune a democrat-liberalilor cu Partidul Miscarea Populara, dar Blaga a refuzat spunand ca va discuta subiectul dupa alegerile europarlamentare.

"Eu l-am prevenit pe Vasile Blaga inca de la sfarsitul anului trecut, l-am chemat la mine. I-am spus: 'Vasile, mai bine ar fi sa te gandesti sa faceti o fuziune cu PMP-ul asta inca neinregistrat.' A spus: 'Nu, discutam dupa europarlamentare'. Foarte bine, Vasile. Du-ti crucea atunci si da perspective partidului. Elena Udrea s-a dus de trei ori la el pe acelasi subiect. A refuzat orice discutie cu privire la o fuziune intre cele doua partide. Acum PMP ce trebuie sa faca, sa spuna: 'Vasile Blaga, ia si bruma asta de electorat pe care o avem noi ca sa nu se supere Vasile Blaga?'', a afirmat Basescu, duminica, la Digi 24 TV, citat de Agerpres.

El a aratat ca si-ar dori ca PMP sa fie un partid nou care in 2016 sa se bata pentru castigarea alegerilor parlamentare.

"Dupa ce imi termin mandatul, cu certitudine o sa fiu un consultant activ al acestui partid pentru a-si atinge obiectivul: un scor de circa 30% in 2016. Eu voi face acest lucru pentru ca oamenii care sunt aici isi asuma continuarea proiectele mele pe care nu le-am terminat", a subliniat seful statului.

Intrebat ce intelege prin consultant activ la PMP, Basescu a raspuns: "Ii voi sustine public, le voi transfera experienta mea nu numai in politica, dar experienta mea despre statul roman. E o avere sa stii despre statul roman cate stie presedintele Romaniei".