Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la B1 TV, ca optiunea cea mai draga a premierului Victor Ponta ar fi sa faca o vizita si sa fie primit de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, el precizand ca sunt niste incercari de a se face o deplasare in Federatia Rusa.

"Sunt convins ca optiunea lui cea mai draga ar fi sa faca o vizita si sa il primeasca Putin", a spus presedintele Basescu, referindu-se la premierul Ponta.

Intrebat, laB1TV, daca s-au demarat incercari in acest sens, Traian Basescu a spus: "Sunt niste incercari pentru a se face o vizita, nu imi dau seama daca are atata minte incat sa o si faca, daca i se va confirma. Bine ar fi sa ramana in pozitia Romaniei, cel putin cat voi fi eu presedinte", citeaza Mediafax.

Presedintele a mai aratat ca premierul Ponta considera ca "se poate daca mai ciupesti putin del China, putin de la Rusia, putin de la americani".

"Frate, cand securitatea ta nationala este dependenta de americani, nu ai voie sa joci in toate luntrile, poti sa te plimbi cu barcuta de cauciuc, sa pui oameni cu epoleti sa te traga in apa de 20 de centrimetri, dar cu securitatea nationala (..) nu ai voie sa te joci", a mai spus Basescu.