Premierul Victor Ponta l-ar fi amenintat pe liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, ca il ia cu duba, cearta dintre cei doi avand loc la finalul unei dezbateri din Camera Deputatilor care s-a tinut in urma cu peste o luna, dupa cum declara deputatul liberal, citat de Mediafax.

George Scutaru sustine ca premierul i-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba", dupa ce a facut mai multe afirmatii critice la adresa PSD la un miting electoral al PNL, dar ca nu are cum sa demonstreze ca premierul l-a amenintat.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, a sustinut intr-o declaratie pentru "Gandul" ca premierul l-a amenintat in Parlament in sedinta din 24 martie cand i-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba".

"Pe 22 martie a fost la Braila o lansare regionala a europarlamentarilor PNL. Cu aceasta ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele ca s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democratia de duba acum pe vremea lui Victor Ponta si ca duba a devenit unitatea de masura a eficientei guvernarii, multi baroni locali avand probleme cu justitia deoarece confunda bugetul tarii cu propriul buzunar", afirma Scutaru ca este declaratia care l-a iritat pe premier.

La doua zile dupa aceasta declaratie, la finalul dezbaterii din Camera Deputatilor, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale si scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi amenintat pe Scutaru.

"La final, m-am dus catre premier cu textul acestei declaratii, am vazut ca unele televiziuni au dat niste imagini, dar erau de la a doua discutie, prima a avut loc chiar cand am parasit tribuna. Langa premier se afla ministrul de Finante, moment in care premierul a luat hartia si a spus ᅡbun, asta o lasam la o parte, vad ca te-ai specializat in dube, vezi ca poate te luam noi cu dubaᅡ. Am ramas stupefiat de aceasta atitudine a premierului, mai ales ca a spus-o pe un ton foarte apasat, se vedea ca era foarte iritat, sfatuindu-ma sa imi vad de alte lucruri. Am revenit in banca, langa mine era Eugen Nicolaescu care si-a dat seama ca am avut o altercatie cu premierul", a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputatilor.

El sustine ca a mai avut o contra verbala cu premierul si la finalul sedintei.

"Am mai avut o altercatie cu premierul si am cerut precizari pe ideea ca este inacceptabil un asemenea comportament. Discutia a continuat intr-o maniera absolut penibila, am vazut ca dupa aceea pe niste site-uri in care PSD are un grad de control s-a prezentat discutia ca fiind tu vorbesti de puscarie, dar vezi ca si voi ii aveti pe ai vostri, deci ar fi mai bine sa o lasi", a declarat pentru "Gandul" Scutaru.

Liberalul a tinut sa precizeze ca nu a dorit sa faca publica aceasta amenintare a premierului Ponta deoarece nu are cum sa dovedeasca cele spuse.

"Nu am iesit atunci, dintr-un lucru foarte simplu, daca eram a doua, puteam sa merg cu un coleg care sa-mi fie martor. M-am uitat pe imagini, la prima discutie ca el m-a abordat, nu eu l-am abordat pe premier, nu eram decat eu cu el si doamna ministru, la a doua discutie s-a nimerit sa fiu inconjurat de pesedisti. Am vazut reactia unui coleg de la PSD care a aparut si a spus ca premierul nu m-a amenintat, ca mi-a spus ca nu e bine sa se adreseze cu un asemenea ton si sa sugeram cu puscariile unora altora. Mi-am dat seama ca nu am niciun martor, era cuvantul meu in fata cuvantului a zece pesedisti. Daca ieseam, toti se jurau pe rosu ca nu asa a fost si domnul Ponta nu l-a atins nici cu o floare", a subliniat liderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

Potrivit acestuia, mai multi pesedisti i-au transmis ca premierul a avut "o explozie de furie si ca este foarte suparat pe el".

Intrebat de ce face afirmatii dupa atat timp daca nu le poate proba, deputatul Scutaru a replicat: "Scuzati-ma, ce ar fi fost, sa ma duc sa il inregistrez cu telefonul, sa il provoc?".

"Eu m-am dus sa discut cu Ponta, nu m-am uitat stanga, dreapta cine este langa mine. Daca aveam ceva in cap, luam si eu doi de la noi martori si ar fi fost cuvantul unui pesedist contra cuvantului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea care a iesit impreuna cu premierul si deputatul Tudose. Eu am fost inconjurat numai de pesedisti", a sustinut Scutaru.