Catalin Predoiu: Gabriel Oprea a schimbat regulile la Ministerul de interne, pentru ca premierul sa poata fi primit “cu fanfara”
Ordinul, datat 30 aprilie 2014, a fost publicat miercuri in Monitorul Oficial si, potrivit lui Predoiu, "incearca sa acopere gafa petrecuta acum o luna la bilantul institutiei."
Amintim ca premierul a fost primit cu onor militar pe 8 aprilie la bilantul MAI, desi regulamentul prevedea ca onorul sa i se prezinte persoanei cu cel mai inalt rand in stat prezent la ceremonie.
Acest fapt contravenea in mod flagrant regulamentului in vigoare, noteaza Predoiu, regulament emis de Ministerul Apararii Nationale si modificat ultima data in vara lui 2013. Conform articolului 10, alineatul 2, "in situatia in care la un eveniment participa mai multe dintre persoanele prevazute la alin. 1, presedintele, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, prim-ministrul, ministrul apararii nationale, seful Statului Major General etc, onorul militar se acorda o singura data, persoanei cu rangul cel mai inalt".
Ministrul de interne a modifica aceasta prevedere, dupa cum urmeaza: "In situatia in care la un eveniment participa mai multe dintre persoanele prevazute la alin. 1 [cele enumerate mai sus, carora li se adauga acum si viceprimministrii], daca sosesc impreuna, onorul se acorda persoanei cu rangul cel mai inalt, potrivit programului intocmit de organizatori".
"Este evident cui ii este dedicata modificarea, daca ne gandim ca Ponta nu va veni niciodata impreuna cu Basescu la vreo manifestare oficiala. Dar si mai grav este faptul ca ea vine in continuarea unor gesturi prin care liderul PSD incearca sa-si proiecteze o imagine de 'comandant suprem': subordonarea serviciilor secrete ale Politiei si Armatei, mutarea biroului in sediul Ministerului Apararii Nationale si conferinta de presa organizata recent in acelasi loc", mai afirma Predoiu.
UPDATE Ministerul Afacerilor Interne precizeaza, intr-un comunicat transmis HotNews.ro, urmatoarele:
1. Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare M63/2013 emis de către Ministerul Apărării Naționale este aplicabil, conform articolului 2 al anexei acestuia, “pentru acordarea onorurilor militare şi desfăşurarea ceremoniilor militare de către Ministerul Apărării Naţionale la nivel central şi local”.
2. În Ministerul Afacerilor Interne, în condițile în care, începând cu anul 2002 polițiștii nu mai au statut militar, domeniul ceremoniilor nu era reglementat, de aceea și necesitatea unui cadru de reglementare cu aplicabilitate pentru instituția noastră.
3. Ministerul Afacerilor Interne are în componență peste 75.000 de polițiști – deveniți funcționari publici cu statut special – pentru care nu pot fi aplicate regulile militare de organizare ale unor ceremonii (inclusiv acordarea gradelor profesionale, încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor, funeralii, ceremonii comemorative etc.)
4. În forma sa, regulamentul promovat de către Ministerul Afacerilor Interne nu este destinat anumitor demnitari și nici nu impune norme diferite de manifestare a respectului față de anumite demnități publice.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
:(
cine e pentru?
Situatia este foarte grava ca si antecedent, pentru ca se dovedeste un abuz in serviciu, iar ca si exemplu personal este o subordonare nemeritata a Armatei in fata politicului!
Reaminetesc ca acest gen de actiuni fac diferenta intre un Stat de Drept si o Dictatura!
Rusine Gabriel OPREA, servitorii ca tine sunt cei care nasc Dictatori!
Ce face PDL ? era ocupat cu guvernarea? adica sa taie salariile si pensiile ? Asta e guvernare?
Acum scrieti pe bloguri in amintirea guvernarii.Da tot va injura lumea.Nu ati facut nimic.I-ati adus pe PSD la guvernare cu ingamfarea voastra imbecila.Nu ati fost cu nimic mai buni ca ceilalti.Daca nu era Basescu sa traga de voi guvernati cu PSD pana la capat.Marea mangla se facea.
Reciti aceiasi lozinca proasta de pe a3.
Care pensii au fost taiate?
Linisteste-te, citeste, documenteaza-te si apoi poti sa te exprimi.
un communist, transvestite politic, un pesdist sub acoperire.
nu inteleg cum i'a pacalit pe crsitian diaconescu si marian sarbu...
e de calitatea miron mitrea.
slugoi.
aia au taiat din salarii si pensii, a fost masura cea mai rea care au ales-o, in ideea redresarii...
asta si sleapca lui de mafioti au dat banii "inapoi", au pus o alta gramada de taxe si impozite, le-au marit pe cele prezente, au scumpit benzina si motorina, gazele si curentul electric, au pus lege ca toti cei care au datorii la stat sa fie executati silit, amenzi de te doare curu.. si ce au primit acei cativa oameni in buzunar e scos de la toata populatia tarii cu varf si indesat...
care e guvernarea cea mai rea?
a de-a fost, sau a de e???
hai sa nu mai tinem cu prostii si puscariabilii si mai ales, acum dupa ce am vazut care si cat le poate pielea,
sa fim mai atenti cu cine votam!
Se putea face si ALTFEL .
1.Se informa populatia.
2.Se mentineau salariile si pensiile la acelasi nivel sau chiar se mareau cu 5%.
3.Se plateau numai 75%.
4.Pentru diferenta de 25% se dadeau bonuri de tezaur NEGOCIABILE cu dobanda 7 % cu scadenta la 3 ani . Fiind NEGOCIABILE detinatorii le puteau vinde sau le pastrau pana la scadenta. In felul asta se pastra ordinea sociala.Se solidariza populatia in criza.Exista un orizont de recupararea a banilor si chiar acceptabil ca fiind o economie.Se creea o piata a titlurilor negociabile pentru cine dorea .
5.Se castiga politic,se rezolva criza si se prevenea ascensiunea PSD,care iata acum face probleme.
6.Cine castiga alegerile in 2012 stia ca are de platit in 2013 diferenta de 25% si era mai prudent in promisiuni .Nu se mai crea premiza ca PSD sa apara ca ingerul salvator care "da salariile inapoi".
7.De ce nu a procedat asa PDL? Era de lauda si acum era un partid solid si candidabil.Ce au facut ?Nimic .Au facut a prostie enorma si-au antagonizat populatia si au adus la putere PSD.
Eu nu tin cu PSD.Mie mie ciuda pe incompetenta opozitie.Exista solutii pentru foarte multe probleme dar ingamfarea PDL nu a vrut sa le auda.
Din pacate in politica intra aia cu talent la cumetri si vicleni asa ca...
cand ai pomenit de bonuri de tezaur..
tu visezi cu ochii deschisi.. sau nu stii nimic despre economie..
populatia a fost informata, dar au auzit numai cei ce au avut urechi sa auda...
si apoi
de unde mama dracu sa mareasca salarii, cand tu nu produci si nu vinzi nimic, ci doar cumperi..
daca esti asa destept, de ce nu te inscrii sa candidezi la una din functii???
Vanzarea bonurilor de tezaur este un mod de finantare .TOATALUMEAOFACE.
Deobicei bonurile de tezaur le cumpara bancile si se simt mai comod asa decat sa finanteze afaceri. Bonurile de tezaur se pot vinde si catre persoane fizice.Este acelasi lucru.Nu este nici un vis .Este un instrument financiar .Stiu foarte multe despre economie fiind doctor in economie.Marirea salariilor era destinata functionarilor de stat care oricum nu produc nimic.Fiindca sunt prea destept nici un partid politic nu vrea sa ma primeasca tocmai ptr ca as pune in umbra liderii.Ei prefera sa fie asa cum sunt si sa nu aiba competitie.
Rezolvarea se adresa unui complex de imprejurari politico economice.Este numai ptr cine intelege. Vezi , tu nu ai inteles .La fel ca liderii PDL.Sau esti unul dintre ei?Nu este frumos sa vorbesti cu MA sau FA.
instrumente financiare gratis?
de unde stimabile?cine le suporta costul???bonuri de tezaur?? Tezaur?
nu stiu de unde scoti gogoritele astea cu instrumente financiare..orice e gratis, NU e gratis.. ce nu intelegi?
daca ti se da gratis dintr-o parte, iti ia pe alte parti tot, cu varf si indesat..
si Iliescu a avut o tentativa de a da actiuni romanilor.. si ce s-a ales de ele? cine a castigat?unde e industria noastra?
poate vrei dumneata sa imi spui.. actiuni in definitie ce inseamna?
Hârtie de valoare, care reprezintă o parte anumită, fixă și dinainte stabilită, a capitalului unei societăți și care dă deținătorului dreptul să primească dividende..
si actiunile si bonurile de tezaur fac parte din aceeasi categorie de instrumente financiare...
nu mai veni cu idei din astea gen pomeni, ca nu tine.. alta este rezolvarea... ridicarea economiei se face prin productie in industrie si in agricultura si in turism si in cultura, prin creare de locuri de munca, nu prin pomeni electorale si prin evaziuni fiscale..
Eu inteleg f bine, dar se pare ca multi sunt simpatizanti cu cei care promit VORBE si ne fura tara, fara nerusinare..