Parlamentul nu are alta sanctiune de aplicat decat suspendarea in cazul in care Curtea Constitutional decide ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, precizand ca decizia apartine Parlamentului, nu Guvernului sau unui partid, potrivit agentiei Mediafax.

"Orice persoana este obligata sa respecte legile. In cazul presedintelui tarii, nu avem o lege speciala care sa arate care e sanctiunea", a spus Ponta la Antena 3.

Intrebat insa in continuare daca Basescu va fi suspendat in cazul in care judecatorii CC stabilesc ca presedintele nu trebuie sa faca campanie, iar acesta continua actiunile electorale de la data la care Curtea se pronunta, Ponta a raspuns ca da.

"Categoric da. Cum adica ? Daca incalca Constitutia si daca avem o decizie a Curtii in acest sens, nu exista o alta cale de sanctiune decat cea prevazuta de Constitutie: suspendarea. Decizia apartine Parlamentului, nu Guvernului si nu unui partid. Nu pot sa vorbesc in numele Parlamentului", a spus Ponta.

El a spus insa ca, din punctul de vedere al PSD, presedintele trebuie sanctionat in acest caz conform Constitutiei, si anume prin suspendare.