Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca respecta Constitutia dar ca nu a avut niciun motiv sa il invite pe presedintele Traian Basescu la Guvern, tinand cont ca nici in sedinta de marti si nici in alte sedinte din ultimele saptamani nu au existat pe agenda legi care sa vizeze siguranta nationala, relateaza Agerpres.

"Eu cunosc perfect si respect perfect Constitutia Romania spre deosebire de dl. Basescu si dna. Udrea. Pe ordinea de zi a sedintei de astazi nu a fost niciun proiect de lege, de hotarare sau memorandum care sa se refere la siguranta nationala. (...) Ordinea de zi este publica. Daca gasiti un subiect la care trebuia sa il invit pe presedinte, va rog sa imi spuneti, dar nu exista. Daca exista, il chemam", a sustinut premierul, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

In plus, seful Guvernului l-a acuzat pe Traian Basescu ca e ''profund incontrolabil'' si ar trebui tinut "departe de deciziile care se iau in Romania".

"Eu nu pot sa chem la o discutie serioasa un om care nu-si mai stapaneste nervii, care face campanie electorala pentru o doamna Udrea care ii era alaturi acum patru ani cand (..) el anunta de la acelasi microfon taierea pensiilor si salariilor oamenilor (...) Expres in Constitutie se prevede ca presedintele tarii nu este presedintele PMP si al doamnei Udrea, ca nu ne pune toata tara in ridicol pozand in trening alb bagat in ciorapi albi langa o doamna alba si un asemenea individ trebuie tinut cat mai departe de deciziile care se iau in Romania pentru ca, asa cum ati vazut si in aceasta seara, este profund incontrolabil", a mai spus prim ministrul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta a incalcat "grav" Constitutia abordand in sedinta de guvern subiecte legate de apararea tarii si de politica externa fara sa-l informeze, argumentand ca pe aceste domenii presedintele, si nu premierul, are atributii.

Seful statului a aratat ca, potrivit articolului 87 din Constitutie, presedintele poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice.