Vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca implicarea lui Traian Basescu in campania electorala "nu mai mira pe nimeni", el afirmand ca presedintele este "un batranel care in al zecelea an de mandat are o fixatie - sa mai creeze un partid pentru prietena dumnealui care se da cu parasuta", relateaza Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a facut aceste declaratii marti, in comuna Cleanov din judetul Dolj, afectata de inundatiile din ultimele zile.

Raspunzand unei intrebari, Dragnea a spus ca Traian Basescu a incalcat grav Constitutia, implicandu-se in campania electorala, dar acest lucru "nu mai mira pe nimeni".

"Implicarea lui Basescu in campania electorala nu mai mira pe nimeni. Este un batranel care in al zecelea an de mandat are o fixatie - sa mai creeze un partid pentru prietena dumnealui care se da cu parasuta. In conditiile in care vedeti cata suferinta este aici (n.r. - in localitatea Cleanov), premierul a suspendat campania electorala, in conditiile in care oamenii sunt suparati ca vin apele peste ei, mi-este foarte greu sa comentez astfel de gesturi. Este o incalcare grava a Constitutiei, este un dispret pe care il arata Traian Basescu si fata de Constitutie, si fata de legislatie si fata de poporul roman si institutiile statului, asa cum a facut-o in permanenta. Gestul dumnealui vorbeste de la sine. Daca se va face o comisie sau nu, asta conteaza mai putin", a declarat Liviu Dragnea.

Guvernul a transmis Curtii Constitutionale sesizarea privind implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, declarand, marti, ca sesizarea a fost inregistrata la Curte.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Gandul Live, despre anuntul premierului Victor Ponta ca va sesiza CC pentru implicarea sa in campanie, ca in mod categoric nu a incalcat legea fundamentala si a facut referire la avizul Curtii din 2007, care spune ca "presedintele nu vine din nori".