Vicepremierul Liviu Dragnea va coordona un grup de lucru care va stabili, pana in septembrie, pe baza hartilor de risc, graficul si prioritizarea investitiilor pe care Guvernul le va face pentru prevenirea inundatiilor in zonele in care acestea apar repetat, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Maine (marti-n.red.) vom discuta in cadrul sedintei de Guvern, in baza hartilor de risc care in sfarsit au fost realizate cu finantare europeana, ca un grup de lucru coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, din care sa faca parte toti ministrii care au competenta in domeniu, sa stabileasca pana in luna septembrie graficul si prioritizarea investitiilor pe care le facem in sistemul de prevenire a inundatiilor, in asa fel incat sa putem include in bugetul pe 2015 - sa nu venim de fiecare data cu bani de la Fondul de rezerva, ci in bugetul pe 2015 si pe un sistem de bugetare multianuala - sumele necesare pentru ca asemenea situatii sa nu se repete. Altfel, foarte direct spus, reparam locuinte, ajutam oamenii si, cand vine din nou o vreme de acelasi fel, peste doi, peste trei, peste patru ani, avem aceleasi inundatii si este o munca care se reia de fiecare data cu aceleasi pagube si aceleasi prejudicii", a spus Ponta.

Seful Executivului considera ca infrastructura actuala pentru prevenirea efectelor negative ale intemperiilor, in special inundatii, nu a beneficiat "o perioada extrem de lunga de timp" de nicio imbunatatire. In sprijinul afirmatiilor sale, Ponta a prezentat ca exemplu faptul ca, in 2005, au fost inregistrate inundatii importante in aproximativ aceleasi zone in care s-au produs si in aceste zile, dar cu efecte mai putin grave.

In opinia prim-ministrului, pe baza hartilor de risc recent finalizate, Romania poate avea o strategie de finantare si de prioritizare a efectelor inundatiilor.