Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu "loveste in toti cei care nu o vad pe Elena Udrea un potential candidat la Presedintie", relateaza Mediafax.

Blaga a fost intrebat despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind unificarea dreptei, seful statului vorbind despre formarea unui singur partid de dreapta pentru a bloca accesul PSD la Cotroceni.

"Este o fractura logica in tot ceea ce spune presedintele. Vorbesti despre unificarea dreptei, dar lovesti in inima ei, in PDL, mai nou vad ca a reevaluat partidul, partidul este bun si ma loveste pe mine, ceea ce nu ma deranjeaza foarte mult, pentru ca mai mult loveste in toti cei care nu vad un potential candidat la Presedintie pe doamna Udrea. Eu nu o vad, si atunci sigur ca este suparat", a spus Vasile Blaga.

Blaga a fost intrebat si cum vede gesturile presedintelui Traian Basescu pe final de mandat, respectiv fotografiile postate de Elena Udrea pe Facebook si in care seful statului apare cu un tricou cu inscriptia "Vote for PMP". "Oare ce-ar fi spus el domnului Iliescu daca facea la fel?", s-a intrebat liderul PDL.

"Eu si PDL suntem mai putin interesati de pozele facute in salvari pe plaja. Pe noi ne intereseaza promovarea candidatilor nostri la Parlamentul European, de departe cea mai buna lista de candidati, a platformei cu care ei se prezinta si desigur sa sanctionam guvernarea proasta din ultimii doi ani USL, PSD pe urma, care a adus numai nenorociri in tara", a adaugat Blaga.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Cotroceni, ca este "absolut de acord" cu ideea avansata de Crin Antonescu privind o coalitie anti-PSD, care sa blocheze accesul social-democratilor la functia prezidentiala.

Intrebat ce parere are de ideea lui Crin Antonescu referitoare la o coalitie anti-PSD, Traian Basescu a precizat ca nu stie declaratia, dar, daca presedintele PNL "a facut asemenea afirmatii sincer, eu sunt absolut de acord cu el, pentru ca miza aici nu mai este nici Crin Antonescu, nici Ungureanu, nici Elena Udrea, miza alegerilor prezidentiale este Romania".