In cazul in care presedintele Traian Basescu nu va convoca CSAT-ul pe tema Ucrainei, in calitate de vicepresedinte al Consiliului premierul Victor Ponta va cere convocarea unei sedinte, a declarat acesta duminica, dupa un miting electoral, relateaza Agerpres.

"Maine (luni - n.r.) la ora 11.00, avem o intalnire la Ministerul Apararii. Facem analiza apropo de alocarea resurselor financiare si dupa aceea, eu sunt vicepresedinte al CSAT, vom cere o discutie in CSAT pe aceasta tema. Vreau sa va reamintesc ca ultima sedinta a CSAT a fost in 27 martie, daca nu gresesc. De atunci a trecut o luna si jumatate. In fiecare zi se intampla ceva rau in Ucraina. Conflictul se apropie de granitele noastre. Odessa e la 100 si ceva de kilometri. Si daca esti un lider responsabil, serios, al Romaniei, nu poti sa zici: am discutat in martie. Pai, din martie nu mai seamana nimic cu ce e acum. Si daca presedintele nu va convoca CSAT-ul, il vom convoca noi, bineinteles", a declarat premierul Victor Ponta la finalul mitingului de lansare a candidaturii Gabrielei Szabo la alegerile partiale din 25 mai pentru un loc de deputat intr-un colegiu din Ilfov.

Legat de data la care ar putea avea loc sedinta CSAT, Ponta a spus: "Noi facem solicitarea, data efectiva o stabileste presedintele".