Primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu, a fost pictat la scara naturala, alaturi de Iisus si sfinti, pe unul din peretii bisericii din curtea Spitalului Barlad, edilul sustinand ca este "obligatoriu", in calitate de ctitor al lacasului de cult, sa apara in "tabloul votiv", relateaza Mediafax.

Biserica cu hramurile "Invierea Domnului" si "Sf. Mare Mucenita Ecaterina", din curtea Spitalului de Urgenta Barlad, il are pictat pe unul din peretii interiori ai lacasului de cult pe primarul municipiului, Constantin Constantinescu.

Pictat in costum, la scara naturala, Constantinescu apare in calitate de "ctitor" pe peretele din dreapta a pronaosului bisericii, tinand in mana, in mod simbolic, o biserica impreuna cu Sfanta Ecaterina.

Langa cei doi, deasupra usii de la pronaos, este pictat mantuitorul Iisus, iar in stanga episcopul Husilor, preasfintitul Corneliu, precum si Constantin Brancoveanu, cu fiii sai.

"Sunt pictat in tabloul votiv, unde trebuie sa fie imortalizat in mod obligatoriu, potrivit traditiei bisericii ortodoxe, ctitorul care preda ierarhului, in cazul de fata episcopul Corneliu, biserica in miniatura. Eu sunt ctitorul acestei biserici pentru ca am contribuit la construirea ei timp de 12 ani. Daca nu aveam necazul cu sotia (n.r.-decedata), in memoria careia s-a construit aceasta biserica, imi faceam firma mai puternica", a declarat, marti, primarul municipiul Barlad, Constantin Constantinescu.

Constantin Constantinescu, membru PSD, se afla la cel de-al treilea mandat de primar al municipiul Barlad.