Mihai Razvan Ungureanu a discutat online cu cititorii HotNews.ro 

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 29 aprilie 2014, 19:27 Actualitate | Politic


Mihai Razvan Ungureanu
Foto: Hotnews
​Ce a stat in calea fuziunii dintre FC si PMP? De ce nu s-au reusit aliante inainte de europarlamentare in zona dreptei? Cum vede MRU unificarea dreptei dupa europarlamentare si cum va fi ales candidatul unic la prezidentiale? Cum comenteaza fostul ministru de externe evolutiile din Ucraina si ce implicatii vor avea asupra Romaniei? Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
 • Intalnirea s-a incheiat

Vezi intalnirea online si interviul cu presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac

Vezi intalnirea online si interviul cu presedintele PDL, Vasile Blaga

Vezi intalnirea online si interviul cu presedintele PNL, Crin Antonescu


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6831 vizualizari

 • Intrebari de la cititori (Marţi, 29 aprilie 2014, 19:58)

  Un cititor [utilizator]

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb, la fel cum i-am intrebat si pe colegii dvs. "de dreapta", in speranta ca macar dvs. nu veti ocoli raspusul:
  1. Mai multe partide se autointituleaza "de dreapta" si se opintesc "sa se coaguleze". Stiind ca, prin definitie, dreapta respecta valorile crestine, traditionale, nationale si familiale, deci pe scurt este conservatoare, iar stinga pe cele ale ateismului, internationalismului (proletar sau, mai nou, european) si individualismului, va intreb: unde exista in Romania un partid de dreapta ?
  2. A doua intrebare se refera la Pungesti si gazele de sist. Printre primele masuri pe care le-ati luat ca prim ministru a fost sa promovati, fara dezbatere publica, pe furis si in secret, explorarea in vederea exploatarii a gazelor de sist in Romania. Sunteti sau nu constient de faptul ca o tara care ajunge sa-si vanda resursele naturale isi va pierde mai curind sau mai tirziu independenta? Deci, avem pamint care este nelucrat, avem oamenii inteligenti care pleaca din tara pentru a lucra pentru straini, avem someri, iar clasa politica vinde tot, inclusiv pamintul.Nu suntem de risul lumii cu aceasta abordare?
  Va multumesc anticipat.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:10)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Un cititor

   1. Forta Civica este un partid de dreapta, de doctrina liberal - conservatoare, care incurajeaza initiativa privata, transformarea statului in partener al initiativei private si incurajeaza totodata valorile crestine, traditiile locale, promoveaza interesele comunitatilor locale. Cuvintele principale din doctrina noastra sunt munca si merit.

   2. O precizare: Am semnat pus in aplicare conform legii prin HG decizii luate de catre guvernul Boc referitoare la prospectarea, explorarea si exploatarea gazelor de sist. In plus, HG-urile acordau licente de prospectare si explorare pe terenuri aflate in proprietatea publica a statului, nu pe terenuri private. Ce trebuie facut aici este ca prin modificarea legii 238/ 2004, lege elaborata de guvernul Nastase, in eventualitatea gasirii de resurse, cel care exploreaza sa nu fie automat si cel care exploateaza. Incredintarea exploatarii trebuie facuta in mod transparent si cu obligarea companiilor de profil sa contribuie cu un anumit procent din resursa extrasa la rezervele strategice ale tarii. In plus, redeventele trebuiesc renegociate in asa fel incat castigul strategic al statului sa fie cat mai mare. Mai mult, exploatarea gazelor de sist si a resurselor naturale in general trebuie facuta cu respectarea stricata a conditiilor de mediu.
  • raspuns 2 (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:12)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Un cititor

   Resursele naturale sunt o garantie a independentei. Ele, prin exploatare corecta si pe seama unui proiect economic pe termen lung, genereaza si intretin independenta. In cazul gazelor de sist, miza noastra este independenta energetica. Discutia asupra resurselor energetice trebuie purtata pornind in primul rand de la interesul national, altfel inteleg protestele ecologiste si le consider binevenite atata vreme cat exploatarea este rationala, curata si cu beneficiul national.
 • 1 si 2 (Marţi, 29 aprilie 2014, 20:24)

  Daniels22026 [utilizator]

  1. Veti candida la presedentie?

  2. In cite cuvinte puteti descrie viziunea dumneavoastra despre transparenta, sanatate morala si fizica, ecologie si poluare, energie verde, gaze de sist, securitatea energetica a Romaniei, a Europei si a lumii?


  Multa sanatate si succes in cariera politica!
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:13)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniels22026

   1. Da.

   2. Vezi raspunsul de mai sus.
 • Intrebari. (Marţi, 29 aprilie 2014, 20:38)

  adrian88000 [utilizator]

  Buna ziua,
  1. Care este doctrina partidului Forta Civica ?
  2.Care este programul acestui partid ?
  Multumesc !
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:13)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui adrian88000

   1. Vezi site-ul www.forta-civica.ro

   2. Tot acolo.
 • europarlamentare (Marţi, 29 aprilie 2014, 20:44)

  Ion [anonim]

  La scrutinul din 25 mai doream sa votez partidul d-vs, dar am inteles ca sunteti in capul listei si deci veti pleca la Bruxelles. In aceasta situatie Forța Civică nu va mai conta deloc in lupta impotriva lui Ponta si Antonescu. Poate ca nu sunt bine informat, de aceea va solicit aceasta clarificare, pentru a sti de ca votez Forța Civică sau nu.
  Va multumesc.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:14)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ion

   Va invit sa votati lista Fortei Civice. Daca obtinem mandate de europarlamentar eu ma voi retrage oricum din capul listei si voi continua cursa catre prezidentiale.
 • 2 intrebari (Marţi, 29 aprilie 2014, 21:23)

  federal [utilizator]

  1. cate procente v-ați propus la alegerile din 25 mai? cu alte cuvinte, credeți ca treceți de 5%?
  2.cum se finanțează partidul Forta Civica, ce puteți spune despre asta?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:16)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui federal

   1. Cel putin doi europarlamentari, altfel spus peste 5%.

   2. Este probabil cel mai sarac partid dintre partidele parlamentare. Nu avem moguli in inventarul partidului. Altfel, finantarea se face conform legii.
 • intre.. bare (Marţi, 29 aprilie 2014, 21:23)

  toma ana [anonim]

  cum vezi presedentia ( daca prin absurd o castigi) ''sub'' parlamentul actual ba chiar si cu premierul actual ?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:18)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui toma ana

   Presedintele isi poate indeplini rolul constitutional indiferent de compozitia parlamentului sau a guvernului. Insa, nimic nu restrange dreptul presedintelui de a se adresa natiunii ori de cate ori posibilitatile sale constitutionale si legale sunt depasite de starea de fapt a guvernarii. Altfel spus, voi fi un presedinte deasupra partidelor, nu intre partide, atent la drumul pe care il croieste guvernarea si sensibil la asteptarile cetatenilor romani. Totodata, sever si precis in adresarea catre natiune.
 • Buna seara ! (Marţi, 29 aprilie 2014, 21:25)

  aleinad6 [anonim]

  1. Dumneavoastra sustineti legea educatiei implementate de Domnul Ministru Daniel Funeriu cu ajutorul careia sistemul de invatamant incepuse sa se repuna pe picioare?
  2. Credeti ca puteti renunta la proiectul de exploatare a gazelor de sist ? Cu tot bunul simt, ca geograf sustin protectia a mediului si normal dezvolarea hidrocentralelor.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:19)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui aleinad6

   1. Da. Sustinerea acesti legi a reprezentat un motiv al motiunii de cenzura din aprilie 2012.

   2. Vedeti raspunsul de mai sus.
 • Europarlamentare (Marţi, 29 aprilie 2014, 21:26)

  Alex [anonim]

  1. Ce părere aveţi despre actuala situaţie din Ucraina şi care credeţi că ar trebui să fie poziţia României faţă de această situaţie şi implicit faţă de Federaţia Rusă ?

  2. Acţiunea 2012 a derulat o campanie intitulată ''pact pentru Basarabia'' prin care îndeamnă populaţia să voteze acei oameni politici care susţin unirea Basarabiei cu România. Ce părere aveţi despre acest lucru ? Sunteţi un susţinător al unirii ? Credeţi că reprezintă un obiectiv important în politica externă a României ?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:22)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   1. Situatia este grava si poate oricand evolua catre un conflict armat de amploare. Pozitia Romaniei trebuie sa se coreleze cu pozitia partenerilor din NATO si UE si trebuie sa fie specifica si clara in ceea ce priveste apararea drepturilor romanilor care traiesc in Ucraina si in Republica Moldova.

   2. Republica Moldova si Romania se vor regasi ca o singura natiune cand republica Moldova va fi devenit membra a UE. Relatia cu republica Moldova este extrem de importanta pentru politica externa a Romaniei. Sustin reintregirea natiunii romane.
 • 2 intrebari simple si o recomandare (Marţi, 29 aprilie 2014, 21:29)

  eliram [utilizator]

  Mandria si aroganta politicienilor se cunosc de la o posta. Cu toate astea, sunt votati in continuare.
  1. De ce oamenii sa iasa la vot pe 25 mai?
  2. De ce ar trebui sa voteze Forta Civica?
  O recomandare: Mandria merge inaintea caderii iar smerenia inaintea slavei.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:26)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui eliram

   1. Pentru ca reprezentarea la Bruxelles este importanta strategic pentru Romania. Parlamentul European joaca un rol foarte important in ceea ce priveste situatia Romaniei ca stat membru al UE. De la fondurile europene alocate Romaniei pana la politicile generale ale UE. Situatia interna a Romaniei depinde si de stabilitatea si prosperitatea celorlalte state membre. Votul de pe 25 mai este tot un vot pentru Romania. Neiesind la vot creditam personaje politice precum Mazare sau Duicu. Dezamagirea trebuie transformata in actiune.

   2. Are cea mai curata si mai competenta lista de candidati, nu are penali pe lista. Media de varsta este de 41 de ani si toti candidatii au studii superioare. Mai bine de trei sferturi dintre ei nu au facut nici o alta politica. Forta Civica este un partid nou, trebuie sustinut si creditat in comparatie cu partidele vechi, provenite din FSN care au fost la putere si au dezamagit.
 • FC vs. PMP (Marţi, 29 aprilie 2014, 22:25)

  Eduard Antoniu [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  Credeti ca totusi chiar mai e posibila vreo colaMborare postelectorala intre FC si PMP? Daca da, atunci cum anume?

  Decat sa votez PMP mai bine votez PM ///!

  Va multumesc frumos,

  Cu respect,

  Eduard Antoniu

  Gaillimh, Connacht, Eire
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:28)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eduard Antoniu

   Este posibila orice colaborare post-electorala intre FC si alte partide de centru dreapta care sunt principial atasate obiectivelor democratice sustinute in ultimii doi ani de catre Forta Civica. Colaborarea insa trebuie sa porneasca de la principii si odata ele acceptate sa dea nastere la discutii pentru proiectele urmatoare. Cel mai important proiect politic al acestui an este castigarea alegerilor prezidentiale. Presedintele va fi dat de o asociere de partide, ceea ce face ca unitatea de actiune a dreptei sa fie obligatorie. Votati Forta Civica!
 • Intrebari (Marţi, 29 aprilie 2014, 23:02)

  Mihai Platareanu [anonim]

  Mai sustineti ideea plafonarii despagubirilor pentru proprietatile confiscate abuziv? Nu considerati ca statul are resursele necesare sa plateasca toate aceste despagubiri?

  Ce va defineste ca om politic de dreapta?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:33)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Platareanu

   1. Legea Ponta propune plafonarea iar aplicarea ei este deja defectuoasa. Nu am sustinut plafonarea despagubirilor, ci distribuirea lor in timp in transe convenabile, si pe un calendar favorabil despagubitului. Statul are resursele necesare sa plateasca aceste despagubiri. Din pacate, clasa politica din Romania nu a fost capabila in 25 de ani sa raspunda clar si consecvent la intrebarea: ce este proprietatea privata? De aici si numeroasele acte normative care in loc sa clarifice statutul proprietatii private mai tare l-au incurcat generand siruri lungi de abuzuri.

   2. Credinta ca fiecare are un loc sub soare in functie de capacitatile si implicarea sa. Cuvintele esentiale cand esti un om de dreapta sunt munca si merit. Sustin transformarea statului in partener al cetateanului. Sustin dezvoltarea initiativei private in toate domeniile de activitate. Sustin revenirea la valorile morale crestine, reconstructia solidaritatii nationale. A fi de dreapta inseamna a fi patriot.
 • Intrebari pentru domnul Mihai Razvan Ungureanu (Marţi, 29 aprilie 2014, 23:24)

  Ungar Razvan Andrei [anonim]

  1.Ce partide de dreapta credeti ca va vor sustine la alegerile prezidentiale ?

  Va multumesc pentru tot ce faceti pentru Romania !
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:34)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ungar Razvan Andrei

   Ma voi stradui sa conving toate partidele de dreapta dar si mai important cel putin cinci milioane de cetateni romani cu drept de vot.
 • Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:11)

  [anonim]

  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:38)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui

   1. Fuziunea prin comasare ca si fuziunea prin absorbtie nu erau fezabile. Atat din punct de vedere politic cat si juridic. Forta Civica a propus alianta electorala. Nu s-a materializat, dar nu din cauza FC.

   2. Fiecare partid are conducatorii pe care si-i merita. Viitorul alege calitatile oamenilor politici dar evidentiaza si defectele lor.
 • Intrebari (Miercuri, 30 aprilie 2014, 0:34)

  grigs1981 [utilizator]

  1.Actualul context intern si international reclama urgenta formarii unei puternice aliante de dreapta care sa sustina eforturile UE si SUA de inscriere a Romaniei pe un traseu occidental fara intoarcere.Toate partidele care se declara de dreapta spun ca se va incepe acest proces dupa europarlamentare.Pentru a se"scurta" acest proces,pentru a se evita intelegeri de culise,veleitarism,etc...si pentru ca toate se declara adepte ale transparentei,nu s-ar putea ca tratativele sa se poarte televizat?
  2.Sunt convins ca sunteti unul dintre politicienii competenti si pregatiti pentru functia de Presedinte al Romaniei.Ne puteti spune un nume despre care puteti spune:este mai"bun"ca mine si l-as ajuta sa fie un Presedinte puternic?Eventual ati putea face o astfel de declaratie,intr-un anumit moment,daca va trebui sa sprijiniti un astfel de candidat?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:41)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui grigs1981

   1. Cred ca e mai bine ca rezultatele discutiilor sa fie facute publice. Dar discutiile trebuiesc consemnate iar rezumatele discutiilor facute publice.

   2. Candidatura nu este un proiect al vanitatii personale. Sunt convins ca exista oameni foarte pregatiti pentru pozitia de presedinte al Romaniei. Trebuie sa-i scoatem din umbra si sa-i aducem in politica, ca oameni noi, bine pregatiti, corecti si responsabili.
 • Sondaj vot Parlament MUE (Marea Uniune Europeana) (Miercuri, 30 aprilie 2014, 4:20)

  Eduard Antoniu [anonim]

  http://www.stiripesurse.ro/sondaj-csci-cum-stau-partidele-la-inceput-de-campanie/

  Ce facem, domnule Ungureanu? Trecem macar de pragul electoral de 5%?

  In toate felurile am stiut ca e poporul acela, numai sadomasochist nu. Sa'ti dai foc la valiza cu buna stiinta pentru inca cinci ani. Nici macar scuza mioritica n'o mai au, fiindca intre timp s'a demonstrat ca balada e un fals grosolan al lui Alecsandri. Au ceva in cap oamenii astia?

  Am vazut azi un clip de 3 minute de la congresul PSD si m'am ingrozit. Astia's comunisti, domnule.

  Putin ne vegheaza si ne ocroteaza, Doamne fereste!
 • prezidentiabil (Miercuri, 30 aprilie 2014, 5:08)

  Rabinul [anonim]

  Cu tot respectul m-ar bucura sa dezbateti subiecte legate de fracturarea hidraulica a gazelor de sist, despre Rosia Montana, Cuprumin, problema maghiarilor din Romania etc. Sunt subiecte care necesita lamuriri in ceea ce priveste activitatea d-voastra politica.
  De ce insistati pe subiecte nepopulare a se citi : "care VA ADUC OSTILITATEA OMULUI DE RAND?!"
  Ce cauta profesoara aia de la Iasi pe lista? Ii e frica si de umbra ei.. Nici un cojones langa marele barbat de stat? Doar don'soare ?!
  Maruntisurile pe care le enumerati nu aduc increderea si carisma de care aveti nevoie intr-o batalie politica de ,, Premier League".
  Daca nu iesiti presedinte ce faceti cu partidul asta de buzunar d-le senator? Mai dati pe la facultate? Cand ati publicat ultimul articol intr-o revista de specialitate? Si cand ati citit ultima carte de specialitate? Nu sunteti cam prea polivalent? Ce activitate aveti la Senat?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:45)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Rabinul

   Vezi raspunsul de mai sus. In rezumat, sustin exploatarea rationala a resurselor noastre naturale, cu maximum de beneficiu pentru cetatenii romani si pentru stat, cu respectarea riguroasa a conditiilor de mediu.

   Sustin si girez numele de lista de europarlamentari a Fortei Civice. Sunt cunoscuti in profesia lor si acum au facut pasul catre politica nationala. Prefer un om bine pregatit si corect dar mai putin cunoscut unui mediocru hot, cunoscut la scara nationala.

   Da, nu mi-am intrerupt cursurile. Recunosc ca este frustrant insa sa nu-ti poti termina studiile si articolele de specialitate din cauza timpului. In schimb, citesc cu aceeasi pofta si cu aceeasi placere.

   Despre activitatea la Senat puteti citi in site-ul senatului.
 • pe plan civic (Miercuri, 30 aprilie 2014, 6:35)

  VI10 [utilizator]

  Sunt unul dintre cei care am susținut inițiativă civică lansată de dumneavoastră, fără a fi interesat de partea politică militantă. Ați reușit la acel moment coagularea unui curent important, dar ulterior ați abandonat aparent acțiunea pe acest plan.

  Pe plan civic, nu politic, mai aveți în vedere acțiuni concrete ?

  Nu știu ce șanse reale aveți în plan politic în contextul actual, dar cu siguranță ați fi o voce majoră în zona societății civile, iar pe termen lung ați putea reveni la obiective personale politice.
 • Marea intrebare este- (Miercuri, 30 aprilie 2014, 7:27)

  Costin M [anonim]

  Domnule M.R. Ungureanu credeti ca este posibil ca drepta sa aiba un candidat unic la presedentie? Cu alte cuvinte , sa il sustineti toti pe CANDIDATUL CU CELE MAI MARI SANSE? Va multumesc anticipat! P.S. personal v-as sustine pe d-voastra dar cred ca e necesar sa fim realisti.
 • Bună ziua, (Miercuri, 30 aprilie 2014, 7:43)

  Audit [utilizator]

  Vreau să vă spun, în primul rând, că vă admir. Şi aş vrea să vă mai spun că era de aşteptat ceea ce s-a întâmplat cu trecerea moţiunii de cenzură pentru simplul motiv că nu vă meritam. Nu sunteţi reprezentativ pentru cei rămaşi în ţară. Inteligenţa dumneavoastră, pregătirea dumneavoastră, prezenţa, bunul simţ, toate sunt altceva. De fapt sunteţi opusul lui Ponta.
  Mi-aş dori foarte tare să candidaţi ca reprezentant al dreptei. Prin urmare întrebarea mea este: aveţi semnale care să vină în sprijinul candidaturii dumneavoastră ca reprezentant al dreptei?
 • mecanisme nefunctionale (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:49)

  nastase [anonim]

  Cum isi propune FC sa isi creasca numarul membrilor, in conditiile in care de 2 saptamini fac apel la instrumentele oferite pe site pentru aderare si nu se intimpla nimic?

  Nu percepeti aceasta deficienta ca un semnal negativ, care poate sa conduca la: daca FC nu si-a eficientizat mecanisme de integrare a unor noi membrii, ceva ce cred ca e extrem de banal in ziua de azi, cum poate fi un actor credibil al unor lucruri mai complexe, pe care le-ar putea gestiona?
 • Doctrină și vizibilitate (Miercuri, 30 aprilie 2014, 8:58)

  razvand [anonim]

  1. Site-uri precum În Linie Dreaptă sau Blogary manifestă scepticism legat de doctrina de dreapta reprezentată de dvs. și de PFC, în absența unui element puternic conservator. Mai ales în virtutea ideii că o parte semnificativă a românilor sunt conservatori. Cum comentați?
  2. Am mulți cunoscuți care manifestă reticență în a vota MRU/FC pentru că nu aveți suficientă vizibilitate. Ei nu știu despre dvs./PFC. Ce vă propuneți să faceți (dvs., PFC) pentru creșterea vizibilității (Internet, televizor, presă)? ( niciodată nu este prea multă vizibilitate :-) )
 • guvernarea PSD(din fostul USL).... (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:01)

  lili [anonim]

  1. Cum explicati dvs venirea la guvernare a fostului USL, in fapt a partidului mamut PSD-plin de corupti, mincinosi, populisti, de ce credeti dvs ca au luat atatea voturi la alegerile din 2012 ?
  2. Cum explicati ca dreapta romaneasca se chinuie sa adune un numar de voturi care cu greu trece de 2 cifre, in timp ce PSD va avea, asa cum arata sondajele, peste 35% din voturi?
 • Dupa alegerile prezidentiale (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:05)

  votant la prezidentiale [anonim]

  Buna dimineata.

  In primul rand, va urez mult succes la alegerile europarlamentare si in viata politica din Romania.

  1. Presupunand ca veti candida si veti castiga prezidentialele, care vor fi cele mai importante trei obiective in cei 5 ani de presedintie?
  2. Presupunand ca veti candida si nu veti castiga prezidentialele, care vor fi cele mai importate trei obiective in perioada de dupa alegeri (pana in 2016 si de ce nu, dupa)?

  Multumesc de raspunsuri.
 • Mda (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:36)

  electron [utilizator]

  Prezidentialele intra incet incet in linie dreapta, dar nimeni in afara de Antonescu, nu iese in fata sa zica da probabil eu sau un partid sa spuna ca X o sa fie candidatul partidului. Stiu ca pana la depunerea oficiala a candidaturilor mai este, dar totusi, cursa incepe cu mult inainte.
  De ce apar Forta Civica si PMP, pe langa asta PDL inca mai "respira", oamenii care vor o alternativa la PSD, o sa aleaga ba pe unii ba pe altii, si asa stiti cine castiga chiar PSD. De ce nu se face o alternativa credibila, una singura, nu doua, trei ... zece?
  PSD face si drege, nu vad nici un partid sa ii sara la gat, mizeria din preajma Craciunului parca Hotnews a demasct-o dar nu a fost nici o reactie vehementa din parte nimenui,chit ca vorbim de PMP, FC, PDL sau cine ar mai fi. Cand PSD era in opozitie daca guvernarea facea ceva ca e rau ca e bun i urla ca din gura de sarpe, acuma este o liniste deplina. De ce?
 • MRU (Miercuri, 30 aprilie 2014, 9:45)

  usand100 [utilizator]

  1. Cine credeti ca ar avea puterea de a unifica toate partidele de dreapta, astfel incat sa constituie acum o opozitie puternica, dar care sa se bata cu partidele de stanga?
  2. In contextul evenimentelor din Ucraina, cum comentati atitudinea autoritatilor romane la adresa Rusiei? Nu ar trebui adoptat un ton mai diplomatic, dar ferm? Totusi nu avem inca instalat scutul antiracheta, iar obiectivul Rusiei este, cred, tocmai intarzierea proiectului sau chiar anularea acestuia.
 • Dreapta politica (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:00)

  Captain Obvious [utilizator]

  Cat de plauzibil pare un scenariu al reunirii tuturor fortelor politice de dreapta din Romania impotriva USD ? Va rog sa argumentati.
  Multumesc
 • De ce nu are partidul F.C. o identitate? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:01)

  Frank777 [anonim]

  De ce nu reusiti sa gasiti o identitate acestui partid ?De ce nu aveti un simbol pe masura? Forta Civica este un nume bun pentru un partid.Nu reusiti sa-i dati identitate. Cred ca nici nu stiti ce valaore are.De ce nu se primesc la partid propunerile de la simpatizanti?Cum se poate ca intr-un partid mic, care vrea sa creasca, sa nu se poata comunica idei valoroase din teritoriu?A inceput sa functioneze si in acest partid birocratia?
 • Eu voi vota la europarlamentare FC (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:28)

  Maria -Liana [anonim]

  1. Ce veti face daca in urma alegerilor FC nu va trece pragul de 5%? (sper din tot sufletul sa nu fie asa!)
  2. Cristi Preda a propus ca, dupa alegerile europarlamentare, dreapta, (asa faramitata cu e) daca va lua mai mult ca PSD si aliatii sa nominaloizeze persoana comisarului european din partea Romaniei. Credeti ca va fi posibil?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:07)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria -Liana

   1. Sper ca nu se va intampla asa ceva. Oricum, Forta Civica nu este un proiect pe termen scurt, ci pe termen lung, pregatit sa infrunte examenele politice si totodata pregatit sa invete si din greselile sale.

   2. Cred ca s-a convenit deja ca dl Ciolos sa ramana propunerea romaneasca pentru pozitia de comisar european.
 • acernat.email@yahoo.com (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:45)

  Alexandru Cernat [anonim]

  Buna ziua domnule Ungureanu, as dori sa va adresez o intrebare:

  Dreapta, doctrinar, pe langa o sustinere a valorilor traditionale (in plan social), si o sustinere a pietei libere incurajand capitalul privat (in plan economic), mai promoveaza si o "politica a pasilor marunti" cum spuneau conservatorii de odinioara, acceptand schimbarea, dar cu rezerve, pe termen mediu si lung, nerecurgand la un proces mai accelerat de reforme.

  Plecand de la aceste teze doctrinare de Dreapta, are Romania nevoie de o schimbare lenta (ferindu-ne din nou de "formele fara fond"), sau Stanga cu al sau proces de schimbare revitalizant ar fi solutia pentru un stat care are profund nevoie de reforme ?
 • Despre viitorul presedinte (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:46)

  ticbis [utilizator]

  Domnule Ungureanu,

  Cand credeti ca partidele de dreapta se vor decide sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale?
  Pun aceasta intrebare deoarece timpul ramas pana la sfarsitul anului este scurt si sustinatorii dreptei au nevoie de o voce unica, o voce ferma si credibila care sa-i uneasca si in care sa-si canalizeze toate sperantele si energiile. Este nevoie de o voce sonora si critica la adresa guvernului Ponta, cel mai corupt si mai incompetent guvern din toata istoria Romaniei moderne.
  Avem nevoie de o voce care sa-i provoace frica si fiori reci unui mitoman profund corupt cum este plagiatorul Ponta. Altfel, acest individ abject va zburda pur si simplu in campania electorala, iar daca va castiga presedintia Romaniei, o noapte lunga si neagra va cuprinde o tara intreaga pentru cel putin 20 de ani.

  Eu nu vad acum decat o singura persoana care poate fi aceasta voce jinduita de toti romanii pro-europeni: Mihai Razvan Ungureanu.

  Asteptam deci alianta dreptei democratice, PMP, FC, PNT-CD, PDL, Noua Republica. Sunt convins ca daca aceste partide vor desemna un candidat unic pentru prezidentiale, acesta ar fi votat chiar si de catre majoritatea simpatizantilor PNL. Asta pentru ca PNL-ul este compromis iar Crin Antonescu este un politician terminat. Dupa alegerile europarlamentare cred ca va iesi din prim-planul scenei politice si va deveni istorie!

  Domnule Ungureanu, tot electoratul de dreapta din Romania si toti cetatenii cu vederi democratice isi pun toate sperantele in dvs. Nu vrem China si nici Rusia; vrem Europa Occidentala si America democrata! Vrem sa traim intr-o tara civilizata si demna, nu intr-un gulag siberian!

  Va multumesc!
 • turul 2 alegeri prezidentiale (Miercuri, 30 aprilie 2014, 10:58)

  Dana [anonim]

  Cu cine ati vota in turul 2 la alegerile prezidentiale intre Victor Ponta si Crin Antonescu? V-ati prezenta la vot?
 • Ce face ? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:00)

  SRA [anonim]

  Bonjour
  Cher Mihai Razvan UNUREANU

  Crin Antonescu si preotimea a adus CIUMA ROSIE la putere in ROMANIA !

  Ce face Forta CIVICA sa salveze ROMAIA de aceasta CIUMA ( LA PESTE BRUNE ) ?

  Dece lipsesc în campania FC argumentele MODERNIZARI ROMANIEI , legea sanatati, reducerea somajului in rândul tinerilor din programul european SALVATII TINERII (400 milioane Euro pentru ROMANIA).
  Trebuie sa veniti cu angajamente si nu cu parole politice !

  Astept cu nerabdare opina dvs de specialist Inteligence économique si de politician de haut vol !

  Merci,

  Stefan RADOVEANU
  Expert Intelligence économique.

  GENEVE
 • e nevoie de 5 partide la dreapta? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:00)

  Arlecchino [utilizator]

  1. De ce nu puteti accepta o alianta sau, chiar, o eventuala integrare a FC in PMP? Stiti ca sansele de a trece de 5% sunt reduse si aceasta faramitare nu face decat rau. Poate orgoliile ar trebui lasate deoparte si cred ca va avea de castigat cel care va face primul pas.
  2. Imi pare rau, nu am acum exemple dar sper sa nu negati: printre membrii FC se regasesc multe persoane care au trecut de la un partid la altul, care au un trecut controversat, etc. Intrebarea este: sunteti constient de faptul ca exigentele electoratului de dreapta in Romania care, spre deosebire de alte tari, este in general educat si din zonele urbane, sunt mai mari decat ale electoratului de stanga? Quod licet Jovi... daca cei care se bazeaza pe asistati sociali pot dicta oarecum ce vor, cei care se bazeaza pe un electorat educat trebuie sa faca eforturi pentru a-l scoate din blazarea si din convingerea ca toti politicienii sunt la fel: corupti si incompetenti. Nu vad nicaieri aceste eforturi, in general impresia mea este ca dreapta se bazeaza pe groaza provocata de PSD in acest electorat...
 • Cand livrati ceva concret? (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:08)

  Mihai [anonim]

  Domnul Ungureanu,

  Cand ati fost desemnat Premier mi-am pus mari sperante in dvs. Sunteti mult mai educat decat majoritatea politicienilor din Romania, aveti un comportament mult mai serios, pareti un om echilibrat.

  Totusi, pe mine m-ati dezamagit. Pana acum de la dvs si partidul dvs nu am vazut nimic concret, nicio viziune, nicio promisiune articulata concret. Nu am vazut sa fi promis ceva serios pe partea de educatie, nici pe justitie, sanatate, nimic concret. Si nu va voi vota la Europarlamentare. Nu voi vota pe nimeni, pentru ca nu m-a convins nimeni.

  Va mai scriu ceva foarte apasat: sa nu va imbatati cu apa rece. Eu nu voi vota raul cel mai mic. Voi vota pe cel care ma convinge sau nu ma voi prezenta la vot. Punct. Inclusiv la Prezidentiale.

  Intrebari:

  1. Care sunt cele mai importante 3 probleme sau oportunitati ale Neamului Romanesc in acest moment?

  2. Cand o sa analizati serios principalele probleme/oportunitati ale romanilor si cand o sa auzim de la dvs. niste planuri de rezolvare a acestor probleme?

  EU NU MAI DAU VOTURI PE VORBE. VREU CEVA CONCRET LIVRAT.
 • Buna ziua domnule Mihai Razvan Ungureanu! (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:17)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Avand in vedere ca va consider singura speranta de pe partea dreapta a esicherului politic capabil sa bata orice candidat al stangii, inclusiv pe Victor Ponta, va intreb cum veti reusi sa va impuneti candidatura in conditiile in care PDL isi impune propriul candidat si flirteaza puternic cu PNL-ul atat de hulit al lui Crin Antonescu mergand pana la o fuziune? In alta ordine de idei, dupa nu considerati ca prima alianta a FC ar trebui sa fie cu PMP, mai aproape de valorile pe care dumneavoastra si Forta Civica le promoveaza?
  Va multumesc mult succes in alegeri, eu si sotia mea ne vom imparti voturile intre Forta Civica si PMP!
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:03)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Sper sa existe intelepciune si dorinta de castig la toate partidele din centru dreapta. Unificarea dreptei se poate realiza si sper ca membrii partidelor de dreapta sa fie mai convingatori decat liderii partidelor de dreapta. Cine nu doreste unitatea de actiune a dreptei, sub diferite pretexte, joaca de fapt pentru PSD. Sper ca voturile familiei dvs sa vina integral catre Forta Civica si va multumesc.
 • Naivitate si speranta (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:28)

  Alexandru Jecu [anonim]

  Domnule, sunt satul de politicianul roman care este buricul pamantului! Mai am un rest de naivitate si speranta. Ce-ti propui pentru a face democratia romaneasca functionala, adica o reala participare la decizie a cetatenilor. Altceva nu ma intereseaza.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:01)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru Jecu

   1. Voi fi presedintele care va fi alaturi de romani in orice clipa, in orice zi. Nu traiesc intr-un turn de fildes si consider ca romanii au nevoie de respect din partea clasei politice. Respectul il castigi in primul rand cand esti dispus sa te intalnesti cu romanii si sa explici fiecare decizie pe care o sustii.
 • Dreapta dreapta (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:40)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Domnule MRU, desi traiesc de multi ani in afara, intamplator in ziua alegerilor voi fi in Iasi, la dumneavoastra. Normal as vota un partid de dreapta. Inca oscilez:
  1. Nu am gasit partid de dreapta. Ce se intituleaza in romania de dreapta este de fapt centru dreapta-stanga. Care este "the value proposition" a FC in comparatie cu alte partide auto-intitulate de dreapta.
  2. Normal ar fi sa nu imi irosesc un vot care eventual va ajunge la parsiveniile cripto-comuniste. Parintii mei au fost convinsi de doamna profesoara din iasi sa voteze FC. Eu inca oscilez...si desi cred ca sunteti cel mai frecventabil de pe "dreapta" ma indoiesc ca veti obtine cei 5% care sa dea macar valoare votului meu. Ma puteti convinge ca gresesc?
  Multumesc
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 13:00)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   1. Forta Civica este partidul generatiei de 40 - 50 de ani, care nu a construit comunismul in Romania, ci a suportat consecintele. Este partidul revoltei fata de actuala clasa politica.

   2. Da. Avem nevoie de votul dvs. Pentru noi, fiecare vot este o investitie de incredere. Dati-ne increderea dvs.
 • Speranta (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:42)

  Un roman [anonim]

  1. Am incredere in dvs. ca aveti calitati pentru presedinte intr-o tara normala. Dar Romania este departe de normalitate. Credeti ca veti avea tarie si sustinere, cel putin cat a presedintelui Basescu pentru a continua si consolida lupta impotriva coruptiei?
  2. Este clar ca dupa expirarea mandatului presedintelui , acesta va adera la PMP. Este evident ca FC va fuziona cu PMP. Considerati ca puteti fata unei relatii de parteneriat cu Basescu? Se spune ca este dictatorial, iar dvs. ii calcati pe urme.
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:58)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Un roman

   1. Nu va voi dezamagi.

   2. Pot avea relatii de parteneriat cu oricine respecta democratia, statul de drept, domnia legii, este onest si corect fata de cetatenii romani.
 • intrebari pt dl. Ungureanu (Miercuri, 30 aprilie 2014, 11:58)

  elena amza [anonim]

  1. De ce nu ati negociat lista pentru europarlamentare cu PMP - aveti foarte mare sansa sa fiti candidatul pt prezidentiale al acestei coalitii daca lasati de o parte ce va dezbina si cuantificati ce va apropie si va defineste?

  2. Sunteti pe aceeasi "linie"cu PMP, nu credeti ca astfel se pierd niste voturi FOARTE IMPORTANTE ale dreptei romanesti autentice?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:56)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui elena amza

   1. Pentru ca nu am avut negocieri ci doar discutii exploratorii.

   2. Sa speram ca nu se pierd voturi, bazinul nostru electoral se suprapune doar partial cu bazinul electoral al PMP.
 • intrebare (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:04)

  roshanak [utilizator]

  V-am admirat pentru faptul ca nu ati acceptat un loc "caldut" in PDL, ci ati pornit pe propriul drum, construind de jos un partid. Ce compromisuri ati accepta sa faceti pentru a deveni candidatul unic al dreptei?
  Va doresc mult succes in alegerile din mai si mai ales din noiembrie!
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:55)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui roshanak

   Compromisul politic pe care il accept este constituirea unei echipe din reprezentantii cei mai buni ai partidelor care m-ar sustine, echipa care sa se pregateasca pentru preluarea executivului Romaniei. Nu accept compromisuri in afara legii si a jocului politic.
 • intrebare (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:05)

  Stamate Apostol [anonim]

  Domnule MRU,
  Daca (sa dea Dumnezeu) ati deveni presedintele Romaniei,care ar fi (dar foarte precis...fara multa vorbarie...!) primele dumneavoastra trei prioritati ptr. tara ?

  Considerati ca directia si reformele propuse de domnul Basescu in mandatele sale sunt similare intentiilor dumneavoastra si daca da,ele trebuiesc continuate ?
  Va multumeste un roman care se gandeste foarte serios sa va voteze !
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:54)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stamate Apostol

   1. Educatia.
   2. Sanatatea.
   3. Romanii din diaspora si din comunitatile istorice aflate in preajma Romaniei.

   Da, reformele trebuiesc continuate. In mod ferm si fara ezitare.
 • valentinataraf@yahoo.es (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:08)

  Cioanca Elena Valentina [anonim]

  Buna. Doresc sa il intreb pe domnul Ungureanu, daca va iesi presedintele tarii noastre , care ar fi solutiile iesirii din criza in care ne aflam. Multumesc.
 • PE (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:13)

  gabriel [anonim]

  buna ziau!
  1 Cum vedeti derularea si desfasurarea in Romania si UE a partidului dumneavoiastra, care ar fi conditia de sprijin a cetateanului de rand ?
  2 Ce sar putea face pentru cetateni romani isiti din tara si aflanduse intr-o miscare continua a discriminari,cum luptati pentru integrarea lor?
 • INTREBARI (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:21)

  ICC [anonim]

  1.Cat de "benefica" va fi pentru Romania "supunerea" fata de SUA? Adica, transformarea Romaniei in colonie americana. In particular, de ce nu doriti sa desecretizati contractul cu Chevron?
  2.Daca v-as vota, PROMITETI ca veti consulta OPINIA PUBLICA despre orice contract "strategic" al Romaniei cu SUA si state membre UE?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:51)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ICC

   1. Nu exista pericolul transformarii Romaniei intr-o colonie, decat daca vrem noi. Deocamdata suntem respectati ca parteneri transatlantici si europeni, dar nu cred ca un roman patriot si-ar dori vreodata ca Romania sa devina colonie.

   Am fost premierul care a cerut desecretizarea tuturor contractelor cu statul roman, de la Chevron la contractele baietilor destepti din energie. Vezi declaratiile mele din perioada martie - aprilie 2012.

   2. Prin lege avem cu totii acest drept de a fi consultati inainte de adoptarea oricarui act legislativ.
 • dreapta in romania (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:29)

  PARPALITA DUMITRU MARIUS [anonim]

  de ce va canibalizati?am auzit zilele trecute un lider respectabil de dreapta ca daca mru in fruntea listei la europarlamentare nu va lua un scor bun asta inseamna ca nu e un posibil candidat cu sanse.gresit!!!!!!pai pdl,pmp,forta civica va adresati aceleiasi categorii de oameni,iar diferenta la vot o fac poate simpatiile,nostalgiile,sperantele....deci irelevant.deci de ce nu constientizeaza lucrul asta mana de oameni destepti din dreapta zilelelor noastre?
  • raspuns (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:49)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui PARPALITA DUMITRU MARIUS

   Poate ca este nevoie de multa viziune si de tact pentru a intelege necesitatea si urgenta unitatii de actiune a fortelor de dreapta. Nu am obosit dupa doi ani de zile sa spun acest lucru incontinuu. Unii lideri au mize mici, pe masura viziunii lor politice. Si ei trebuie schimbati, nu doar reprezentantii puterii. Altfel spus, si partidele vechi din dreapta esicherului politic au nevoie de reimprospatare.
 • Selectie staff tehncrati (Miercuri, 30 aprilie 2014, 12:58)

  Predoi Silviu [anonim]

  Un program coent necesita un colectiv de oameni competenti in domeiul respective. Atipic procedural pentru political din Romania in ultimii 24 de ani! Pe ccriterii va selectati tehnocratii care sa va ofere suportul correct si profesionist al programului D-voastra politic?
 • egalitatatile și drepturile femeilor (Miercuri, 30 aprilie 2014, 16:26)

  dianavicol [utilizator]

  Dl Mihai Razvan Ungureanu,
  Ma bucur să aud ca sustineti intregirea neamului românesc.
  Însă as vrea să știu care este paritatea de gen in partidul FC? Care sunt planurile dvs concrete privind emanciparea femeilor, privind discriminarea femeilor în structurile socio -profesionale, privind violența domestică și lacunele din legile și procedurile ,și penale care combat violența domestică? Toate acestea în contextul în care partidul dvs sustine valorile creștine si familiale traditionale,adică conservatoare în care femeia are un rol pasiv și o poziție inferioară bărbatului în structurile sociale.
  Vă multumesc pentru un raspuns concret.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by