Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca PSD considera ca presedintele partidului, premierul Victor Ponta, reprezinta cea mai buna solutie pentru functia de presedinte al Romaniei, potrivit agentiei Agerpres.

Dragnea a explicat ca Victor Ponta a facut o declaratie responsabila sambata, la evenimentul de lansare a candidatilor aliantei electorale PSD-UNPR-PC, afirmand ca va candida numai daca va primi sprijinul colegilor sai in acest sens.

"Victor Ponta a facut o declaratie corecta, responsabila. A facut intai un portret de viitor presedinte asa cum crede domnia sa ca trebuie sa fie un presedinte normal in Romania si daca PSD va considera ca aceste calitati sunt stapanite de Victor Ponta, atunci el va candida. Si PSD crede ca Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru prezidentiale si, intr-un termen rezonabil, vom avea o discutie serioasa in partid in ce priveste aceasta candidatura. PSD nu face ceva nume ca sa-l convinga pe Victor Ponta. In primul rand, Victor Ponta trebuie sa fie convins si eu cred ca este convins. Este cea mai buna solutie pentru aceasta functie", a spus Liviu Dragnea.

Referitor la declaratia presedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit careia candidatura la prezidentiale a lui Victor Ponta fusese deja stabilita inainte de ruperea USL, Liviu Dragnea a afirmat ca este vorba despre un neadevar.

"Este o minciuna. Domnul Crin Antonescu atunci cand a fugit din USL trebuia sa se gandeasca ca PSD nu va plange pe umarul nimanui si ca nu o sa stea fara sa se gandeasca serios ce candidat la prezidentiale o sa sustina", a mai spus social-democratul.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminica, la Ploiesti, ca decizia privind candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidentiale este luata "mult inainte de ruperea USL".

"Dupa parerea mea, cei mai multi dintre cetatenii Romaniei, ca sunt simpatizati PSD, ca antipatizeaza PSD-ul, ca sunt indiferenti, stiu toti ca de mult aceasta hotarare este luata, de foarte multa vreme, mult inainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistam, acum, la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual in care poporul roaga partidul, partidul roaga pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce si cere voie la PC si asa mai departe", a afirmat Antonescu intr-o conferinta de presa.