Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminica, de la Ploiesti, premierului Victor Ponta mesajul: "Ai sa-l regreti pe Basescu", explicand ca, daca el va ajunge presedintele tarii, nu va face pacturi de coabitare, iar Ponta nu va mai face parte din guvern, informeaza Mediafax.

Victor Ponta si Crin AntonescuFoto: Agerpres

Prezent, duminica dupa-amiaza, la Ploiesti, unde a participat la lansarea candidatilor liberali la alegerile europarlamentare, presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a criticat dur pe Victor Ponta, transmitandu-i ca il va regreta pe Traian Basescu.

"Daca luam peste 20%, tot acest circ pe care-l fac acum pesedistii asa cum stiu ei si cu acolitii lor se va transforma intr-o chestiune trista pentru ei. Pentru ca in acel moment Partidul National Liberal va face clar pentru toata societatea romaneasca, pentru toate interesele, pentru toate grupurile, pentru toate optiunile ca Romania nu e condamnata sa intre iar pe mana acestor puslamale rosii, ca exista o alternativa si va incepe o batalie adevarata care de aceasta data va fi foarte clara: intre ei si noi. (..) Si vor urma alegeri prezidentiale si vom avea un presedinte liberal si sperand sa fiu acel presedinte liberal ii spun lui Victor Ponta de pe acum: ai simtit ceva, ai sa-l regreti pe Basescu. Dar ai sa-l regreti pe Basescu dintr-un singur motiv: acela ca, daca eu ajung presedinte, nu fac pact de coabitare pentru ca mie imi ajunge Constitutia, imi ajung legile tarii si imi ajunge votul pe care oamenii trebuie sa mi-l dea ca sa ajung presedinte. Nu am nevoie de coabitari, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghita", a spus Crin Antonescu in fata membrilor PNL aflati la Ploiesti.

Liderul liberal a continuat, spunand ca daca va fi ales presedinte se va forma un nou guvern din care Victor Ponta nu va mai face parte.

"Nu stiu daca vor mai striga atunci ca USL traieste sau nu, dar o sa se mai intample ceva si anume va exista o alta majoritate in Parlament, ca atare un alt Guvern care nu-l va mai cuprinde pe domnul Ponta, ii ajunge un guvern in care a lucrat sub conducerea lui Emil Boc si un guvern in care a lucrat conducandu-l", a mai spus Antonescu.