Corpul de Control al primului-ministu va sesiza Parchetul in cazul petitiei PMP privind acciza suplimentara la carburanti, pentru semnaturi false. / Udrea: Facem plangere penala impotriva lui Ponta, nu e treaba Guvernului sa cerceteze oamenii cu opinii impotriva activitatii lui

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 27 aprilie 2014, 12:55 Actualitate | Politic


 documente
(27 Apr 2014) PDF, 456KB
Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu posibile infractiuni savarsite in cazul petitiei colective depuse la Guvern de Partidul Miscarea Populara prin deputatul Daniel Geanta, informeaza Biroul de presa al Executivului. Potrivit raportului Corpului de Control al Guvernului, dintre cele 300 de mii de semnaturi anuntate de PMP, peste 200.000 nu pot fi identificate, ar contine date false sau ar apartine unor persoane decedate.

Reactia Elenei Udrea, deputat PMP:
"Facem plangere penala impotriva lui Ponta, pentru amenintare si santaj la adresa semnatarilor petitiei. Nu este treaba Guvernului sa cerceteze oamenii care isi permit sa aiba opinii impotriva activitatii lui. E vorba despre oameni care si-au pus semnatura pe o petitie impotriva activitatii Guvernului, cum poti sa ii permiti sa ii cercetezi? Teroarea este mijlocul prin care domnul Ponta vrea sa conduca aceasta tara si sa castige alegerile."

Potrivit Notei de informare a Corpului de control al primului-ministru privind petitia colectiva impotriva introducerii accizei la combustibil, depusa de Partidul Miscarea Populara la Secretariatul General al Guvernului, petitia colectiva intitulata "Miscarea Populara strange semnaturi impotriva scumpirii benzinei si motorinei. Semneaza si tu!" nu contine "300.000 de semnaturi", cum s-a afirmat de initiatorii demersului, iar "numarul total de rubrici cu semnaturi din petitia colectiva, inclusiv cele inexacte sau incomplete, este de 213.983".

Inspectorii guvernamentali au constatat ca "sesizarea numarului de 206.251 persoane inscrise in listele cu antetul Partidului Miscarea Populara doar cu nume, prenume si localitatea de domiciliu sau de resedinta, fara alte date de natura a permite identificarea, nu poate fi luata in considerare".

In acest sens, in nota de informare se arata ca "potrivit dispozitiilor art. 7 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, 'petitiile (...) in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante".

In concluziile notei de informare, inspectorii guvernamentali au mai retinut ca "doar in cazul unui numar de 3.468 de rubrici cu 'semnaturi' au fost mentionate date de natura a permite identificarea petitionarilor".

"Din numarul total de 3.468 persoane la care au fost mentionate date de natura a permite identificarea acestora au fost identificate 2.748 persoane, acestea putand fi considerate petitionari conform prevederilor legale daca au semnat, in realitate, petitia colectiva initiata si sustinuta de Partidul Miscarea Populara. Un numar de 255 persoane au fost inscrise in listele cu 'semnaturi' cu acte de identitate care apartin, in realitate, altor persoane. Au fost identificate 12 (douasprezece) situatii in care 'semnatarii' petitiei colective initiata si sustinuta de Partidul Miscarea Populara decedasera anterior datei de intocmire a listelor", se precizeaza in documentul Corpului de control al prim-ministrului.

De asemenea, Corpul de control a mai constatat ca "au fost utilizate date de identitate neadevarate care nu erau in concordanta cu situatia la zi a titularilor si, in mod evident, in absenta 'semnatarilor' listelor (decedati de mai multi ani). In consecinta, este evidenta alterarea continutului listelor cu semnaturi prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, fapta care poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta si sanctionata de legea penala."

"Avand in vedere utilizarea listelor care contin 'semnaturi' ale unor persoane decedate, cu scopul producerii unor consecinte juridice, respectiv sustinerea unei petitii, rezulta indicii privind posibila savarsire a infractiunii de uz de fals, fapta prevazuta si sanctionata de legea penal"', mai arata inspectorii guvernamentali.

In finalul materialului de documentare se precizeaza ca "Nota reprezinta un act de informare a primului-ministru si de sesizare a organelor de urmarire penala competente, in legatura cu posibile fapte de natura penala, ca forma de indeplinire a atributiilor prevazute de lege in sarcina organelor de control."

"Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atributii de control, va sesiza organele de urmarire penala, respectiv Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, privind operatiunile sau actele ilicite in legatura cu care au rezultat indicii de savarsire a unui numar de doua fapte care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei", se mai arata in documentul Corpului de Control.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2992 vizualizari

 • -11 (13 voturi)    
  hahaha (Duminică, 27 aprilie 2014, 13:19)

  Gustav666 [utilizator]

  ... mai bine plagiator decat falsificator...
  la, la ,la...
 • -10 (14 voturi)    
  Penal sa Hilar (Duminică, 27 aprilie 2014, 13:20)

  evoque [utilizator]

  uite la maestrii statului de drept cata pricepere au, te mai miri cum votau la ambasada din paris.
  Asta este in fapt o lovitura de imagine data pmp-lui cu ai ei "tineri si ... facatori de semnaturi", bravo domn presedinte.
  Cum naiba tot ce "naste" presedintele este plin de bube si pute? Cata prostie sa ai in cap sa faci pentru o amarata de petitie o asemenea mizerie? Esti aproape zero din punct de vedere politic, acest fapt iti confera linistea de a pregati orice actiune cu relaxare si profesionalism, insa, insa se vede clar scoala vechiului partid comunist:
  "-Tovarasi trebuie sa facem o petitie
  - Pai o facem, dar nu avem cu cine
  -Lasa, (era sa scriu mai, dar este un cuvant interzis), scrieti acolo o lista cu nume de persoane si adrese si o prezentam.
  - si daca se prind?
  - nu au ei timp acum, iar daca se prind urlam ca sunt mincinosi, sefu' asa face"
  Si uite asa satra de vampiri trece, cainii latra, iar prostia (copilareasca de altfel, daca nu ar fi penibila) se pierde in ceata cotidiana produsa de fumul combinei din spatele afisului copy-paste breaking dawn.
  Succesuri, mai tovarasi si atentie mare la productia de semnaturi si photoshop.
  • +6 (10 voturi)    
   curiozitate!!!! (Duminică, 27 aprilie 2014, 17:46)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Ma intreb cu cat naiba te platesc borfasii de bantui la nesfarsit peste tot si mai ales cum de este convenabil pentru tine si altii de teapa ta scumpirile generate de aplicarea acestei accize ?! ///
   • +1 (1 vot)    
    dupa ultimile a=comentarii (Luni, 28 aprilie 2014, 12:58)

    Apocrif [utilizator] i-a raspuns lui asada

    ale lui evoque cred ca il platesc din ce in ce mai putin.....nici el nu mai stie ce sa faca si ce sa zica?....
  • +4 (8 voturi)    
   Corpul de Control al lui Ponta (Duminică, 27 aprilie 2014, 23:02)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   are treaba nu gluma. Doar trebuie sa-i faca pe plac sefului.
   Tot astia s-au ocupat si de Nana?
   • -7 (7 voturi)    
    mai conteaza (Luni, 28 aprilie 2014, 0:35)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui ty

    cand poti sa arati cat de inepti sunt unii o faci, la pmp se pare ca functioneaza chestia aia: Sunteti o admiratoare a doamnei udrea? r: mmmmm.
    pana acum se urlati despre copy paste-ul lui ponta, uite ca roata se intoarce si prostia si minciuna ies la iveala.
    • 0 (0 voturi)    
     Inteleg ca adori pompistii (Luni, 28 aprilie 2014, 21:50)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     "prostia si minciuna ies la iveala" Crezi ca Ponta a pus corpul de control sa efectueze o actiune ilegeala sau a mintit ca a facut-o?
  • +3 (7 voturi)    
   Iti faci singur dialoguri? (Luni, 28 aprilie 2014, 0:24)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Asa rau ai ajuns? Pe de alta parte, mai tii minte ce tipai (si tu si altii ca tine) cand cu anchetele in cazul fraudarii referendumului? Cum cu "politia politica" ce ancheteaza la ordinele dictatorului, care vrea sa ii sperie pe cei care voteaza?Acum nu ai nimic de spus ca acest Corp de Control al PM se ocupa de liste?
   "Azi însă a fost publicat un raport al Corpului de Control al Primului Ministru, de unde rezultă că singura preocupare a guvernului a fost… să numere semnăturile.
   În raport scrie negru pe alb că respectivul Corp de Control a pierdut două săptămâni (2-12 aprilie) să analizeze documentele depuse de PMP, în sensul căutării semnatarilor. Mai întâi a constatat – cu vădită satisfacție – că nu sunt 300.000, ci doar 215.876. Apoi, triumfalist, corpul de control ne spune că nici aceștia nu contează, că n-au trecut pe listă date de identificare personale, adică CNP sau seria și numărul buletinului; numele, adresa, numărul de telefon sau emailul nu sunt suficiente pentru guvern. Așadar, doar 3.468 de semnatari sunt luați în calcul, pentru că au furnizat date concrete.
   Poate credeți că aceștia vor primi un răspuns. Nici vorbă;aceștia au intrat în atenția autorităților pentru că au îndrăznit să semneze. Despre ei a cerut corpul de control date de la evidența populației.Au fost identificați exact 3.468 petitionari.Mă opresc să subliniez acest fapt îngrijorător: atunci când primește o petiție de la un semnatar, premierul își pune mai întâi poliția personală să afle toate datele despre petiționar, fără să se preocupe de fondul problemei.Văd aici o amenințare implicită:„îndrăznești să protestezi, știm cine ești, ai grijă!Să revenim la raportul corpului de control.Scrupuloși până la capăt inspectorii au luat caz cu caz petiționarii, pentru a constata că între ei s-au strecurat 255 cu date greșite și 12 decedați.Cu această ocazie, într-un exemplu de stupiditate,CP încalcă legea cu privire la datele cu caracter personal publicând în raport datele mai multor cetateni."
  • +3 (7 voturi)    
   2 (Luni, 28 aprilie 2014, 0:26)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   "După această analiză, corpul de control concluzionează că doar 2.748 de persoane pot fi identificate. Mai mult, au fost identificate. Guvernul știe exact cine a îndrăznit să facă o petiție. De răspuns nu le-a răspuns nimic. Deocamdată a făcut plângere penală împotriva celui ce a adus semnăturile. Ceilalți să stea liniștiți acasă până vine poliția cu răspunsul.

   Găsesc ridicol modul în care Ponta folosește corpul de control al primului-ministru pentru mici vendete personale. Acum două săptămâni îl trimitea la Nana, să investigheze afacerile personale ale președintelui. Săptămâna trecută verifica găinării pe la o firmă cu capital de stat. Acum îl pune să numere semnături pe o petiție.

   Toate acestea au în comun faptul că sunt lucruri pe care le putea verifica foarte bine parchetul, dar sunt acțiuni care l-au enervat pe Ponta, personal. Micul Titulescu se transformă pe zi ce trece într-un mic Năstase. Oare a uitat unde a sfârșit El Însuși?"
   • -4 (8 voturi)    
    exista (Luni, 28 aprilie 2014, 0:33)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    o diferenta intre corpul de control si procurorii trimisi peste tarani cu biblia in mana, insa oricat va straduiti sa musamalizati INEPTIA cu listele aceasta ramane si va afecteaza.
    Si ce ai vrea nu este nastase mentorul lui ponta?!!
    • +6 (6 voturi)    
     Exista o diferenat.. (Luni, 28 aprilie 2014, 2:55)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Dar tu realizezi care este? Iti spun eu: una este legala si alta nu.
    • +1 (1 vot)    
     dar oare (Luni, 28 aprilie 2014, 13:00)

     Apocrif [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     exista vreo diferenta intre ce a facut pmp si ce a facut seful tau dragnea cu mortii de la referendum?....
     • -2 (2 voturi)    
      da (Luni, 28 aprilie 2014, 14:49)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Apocrif

      una mare ce face pmp recte udrea este perfect, este sublim este legal:)). Da udrea si gasca de fabricanti de semnaturi au fost prinsi cu minciuna in vine.
      • +2 (2 voturi)    
       tu (Luni, 28 aprilie 2014, 16:21)

       Apocrif [utilizator] i-a raspuns lui evoque

       poti sa raspunzi la intrebare sau esti setat doar pe manipulare si dezinformare?....te-am intrebat ceva....daca vrei sa raspunzi bine, daca nu, nu....dar nu mai face pe desteptul ca nu te prinde.....
 • +11 (15 voturi)    
  foarte bine (Duminică, 27 aprilie 2014, 13:45)

  Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator]

  da petitia Antenei 3 nu se verifica?
  • +9 (11 voturi)    
   pai ce sa mai verifici ? (Duminică, 27 aprilie 2014, 16:42)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

   Din moment ce orice curios a putut sa se convinga singur ca nu e nici o problema sa tot semnezi petitia pana iti pica curentul, ce sa mai cercetezi ?
   Aici e vorba de altceva, de semnaturi fizice. Daca falsifici, incalci legea. Poate cei mai multi semnatari nu si-au dat toate datele de frica sa nu le fie folosite in cine stie ce tampenii de sondaje fictive. Nu cred ca cei din PMP au riscat la modul asta, tinand cont si de miza.

   O petarda marca Ponta.

   Acum o sa ne spuna procurorul ca de fapt el ARE sprijinul poporului sa mareasca taxa, a fost primita cu bucurie si urale. Ce conteaza injuraturile la adresa lui pe care le aud de fiecare data cand trag la benzinarie.
 • +8 (10 voturi)    
  pentru guiness (Duminică, 27 aprilie 2014, 14:10)

  rezis [utilizator]

  culmea tupeului...tre chemati aia de guiness...e prea tare...bravo guvernului...noi cei 7,4 si asa nu avem masini, nu ne intereseaza....
 • +5 (9 voturi)    
  eu sint (Duminică, 27 aprilie 2014, 14:16)

  victor L [utilizator]

  printre cei care au semnat (la Asociatia de locatari, cind am platit intretinerea).
  Chiar am ramas mirat: presedintele Asociatiei este admirator Dogaru (a fost subofiter in armata).
  Daca astia au falsificat listele?
 • +9 (13 voturi)    
  Cum adica? (Duminică, 27 aprilie 2014, 14:16)

  CetateanulRoman [utilizator]

  cercetarea falsificatrii voturilor este un abuz dar daca cetatenii au neinspirata idee sa semneze o petitie impotriva taxelor guvernului trebuie luati la bani marunti? Cu parchet si alai? Sa inteleg ca semnatarii sint pusi pe lista neagra?

  Halal democratie. traiasca tonta, viitoru' luminous al patriei noastre saracite (1000 de ani! ca morcovul!)
 • -9 (13 voturi)    
  Buuun... (Duminică, 27 aprilie 2014, 14:51)

  finutza [utilizator]

  ... sa zicem ca nu este treaba Guvernului sa ii verifice pe semnatari (cu toate ca ma indoiesc), dar d-na Udrea nu spune nimic despe neregulile din liste. Offf, d-na Udrea invata numai ce e rau de la d-l Basescu!
  • +1 (1 vot)    
   taci ca a inviat finutza (Luni, 28 aprilie 2014, 13:01)

   Apocrif [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   a 3-a zi dupa scripturi....haleluia
 • +5 (9 voturi)    
  Deturnare (Duminică, 27 aprilie 2014, 15:24)

  DelMa [utilizator]

  Românul este mai fericit că au crescut prețurile la combustibili? S-o creadă el !
  Am o invidie pe VVP, este mai "deștept" decât mine !
 • +8 (12 voturi)    
  corpul de control al primului ministru (Duminică, 27 aprilie 2014, 15:24)

  tara [utilizator]

  Corpul de control al primului ministru ar trebui sa se controleze la cap.
 • +9 (13 voturi)    
  cat zel! (Duminică, 27 aprilie 2014, 15:35)

  Rumpelstilstikin [utilizator]

  Astept acelasi zel din partea Corpului de control al prim-ministrului si in cazul petitiei inaintate de antenisti pentru demisia presedintelui.
  • -7 (11 voturi)    
   Diferenta e ca (Duminică, 27 aprilie 2014, 17:04)

   Lexis [utilizator] i-a raspuns lui Rumpelstilstikin

   petitia PMP a fost adusa cu surle si trambite, cu televiziunile slugi chemate, la Palatul Victoria.De aceea, Ponta a vrut sa vada, pe buna dreptate, cine a participat la semnarea petitiei.Atentie, a vrut sa vada cine a semnat nu cine nu e de acord cu acciza.Si eu, ca multi altii, ne intrebam, pentru ca nu a fost vizibila aceasta participare, cu exceptia celei la care a participat T.Basescu, iarasi mediatizata de media propice lui si care s-a incheiat imediat ce acesta a plecat.De data asta, au mediatizat aspectul celelate televiziuni.S-a strans cortul , au disparut cu totii de-acolo. Dupa vreo doua zile a aparut trupa de soc Udrea, Tomac, Florin Popescu, pe atunci inca nechemat la DNA, la poarta guvernului sa depuna "PETITIA"...
   Petitia Antenei 3 a fost publica, se putea vedea cine a semnat, si participarea ca semnatar nu se putea face fara completarea datelor personale, asa cum e oriunde in lume.
   Asadar, e o mare, mare diferenta.
   Ce-au facut cei de la PMP nu era o petitie, dar au pretins ca este, facand din asta un spectacol la nivel national.
   Atat.
 • +12 (14 voturi)    
  Sa-i pupe-n dos pe PMP (Duminică, 27 aprilie 2014, 16:14)

  Excelsior [utilizator]

  si sa-si ia lumanari de cati bani aduc taxele noi si accizele si amenzile marite ei si tot neamul lor si cardasi de hotie!
 • +11 (15 voturi)    
  Dictatura comunista in stare pura! (Duminică, 27 aprilie 2014, 16:25)

  LiviuIordache [utilizator]

  Specific dictaturii, comuniste in cazul nostru: folosirea organelor statului impotriva "dusmanilor" ideologici! Cum sa pui un organism statal sa stea sa verifice 200.000 de oameni, sa vezi daca exista, daca au adresa aia, daca toate datele corespund, mii de ore de munca pentru sute de oameni! Sau, pur si simplu minti, dai din burta o cifra. Mai ales ca este vorba de o actiune civica, pur si simplu, fara consecinte juridice (de pilda, candidatura la prezidentiale sau declansarea unui referendum)!
  De fapt, este doar un semnal: Cine are de gind sa miste in frontul patriei adorate (bine ati observat, romanii se duc la Bruxelles ca parlamentari sa ne apere, de cine?) iti trimit pe cap tot ce am la indemina, isi va blestema zilele, ca astia fac ce le spun eu. Cum a fost si cu somatiile de la Anaf, le sute de mii de firme si persoane fizice autorizate, de au inceput oamenii sa se gindeasca daca nu-i ia cineva cu "Volga" la miezul noptii din casa, ca in anii 50!
  • +6 (10 voturi)    
   Si-a pus Ponta postacii sa voteze invers? (Duminică, 27 aprilie 2014, 17:29)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   Vad ca si-a pus Ponta postacii la munca, arunca vidanja si pe net! Stiind ca aici un vot negativ, unul singur, ascunde mesajul, baga baietii semnul de "omoara-l" (pentru telectualul dottore, stramosii din Catania, unde nu ati facut dvs studii, dar le-ati declarat, faceau gestul cu degetul mare in jos, pentru ca gladiatorul invins sa fie ucis! In sus era salvat, de unde si universalul englezit OK, nu-i nevoie de multumiri, angajatul lui Victoras, dar mai inveti cite ceva)
 • +9 (13 voturi)    
  astia nu-s normali! (Duminică, 27 aprilie 2014, 18:11)

  catelu [utilizator]

  Fă Ponto, nimeni din țara asta nu se bucură pentru scumpirea benzinei, cu excepția borfașilor din bucurești care pun mâna pe banii adunați.
  Dacă asta nu ți-e încă clar, continuă să visezi despre cele 70%... pînă la următoarele alegeri.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by