Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a declarat, sambata, la Congresul PC, ca nu va candida la Presedintie decat daca va avea sprijinul PC, el mentionand, pe de alta parte: "Am o invidie pe domnul Voiculescu: Basescu il uraste mai mult", informeaza Mediafax.

"Nu candidez la Presedintie decat daca am sprijinul PC. Dupa cum vedeti, m-am pregatit deja petru castigarea bunavointei dumneavoastra, am o cravata in culorile dumneavoastra, dar i-am notat deja pe cei care au cravata rosie si vreau sa le multumesc pentru pregatirea campaniei", a spus Ponta, in debutul Congresului PC.

El a afirmat ca este prezent la Congresul PC pentru a multumi acestui partid ca a fost alaturi de el in batalia pentru inlaturarea "regimului Traian Basescu". "Sunt astazi aici sa va multumescpt faptul ca in ultimii ani am fost umar la umar in cea mai importanta batalie pe care am dat-o pentru Romania, si anume inlaturarea regimului Traian Basescu, si stiu ca ma pot baza pe dumneavoastra pana la capat pentru aceasta batalie", a spus Ponta.

Liderul PSD a aratat ca pentru cei care au rezistat 3.400 de zile in regimul Basescu, ultimele 200 de zile o sa para usoare. "Ma gandeam ieri ca daca asa de greu si cu atatea suferinte pentru toata tara am rezistat 3.400 de zile in acest regim antinational, antiromanesc si antisocial, ultimele 200 o sa ni se para usoare, mai ales ca sunt sigur ca in noiembrie o sa castigam si o sa facem dreptate pana la capat tuturor celor care in aceste 3.400 de zile au avut de suferit din cauza regimului Basescu", a adaugat Ponta.

El le-aspus reprezentantilor PC ca tine foarte mult ca PSD sa fie un aliat care sa le arate respect si consideratie. "Dincolo de orice alte functii, dincolo de orice alte interese politice, cred ca PC, asa cum este el astazi, merita respect, merita consideratie si din partea unui partid mai mare, cum este PSD, si din partea celor care niciodata nu ar fi obtinut paritatea cu noi decat daca erau aliati cu dumneavoastra, si din partea celor care considera ca PC este asa, ceva care nu conteaza. Eu cred ca ati dovedit si in urma cu 2 ani si la parlamentare si la locale ca sunteti un partid care conteaza, care are loc pe scena politica si, din acest punct de vedere, ma angajez in numele PSD ca veti avea intodeauna respectul pe care il meritati si consideratia pe care o meritati", le-a mai spus Ponta conservatorilor.

"Am o invidie pe domnul Voiculescu: Basescu il uraste mai mult", a mai spus Ponta, fiind aplaudat de cei prezenti.

Presedintele fondator al PC, prezent la eveniment, a izbucnit in ras la afirmatia premierului.