Articol actualizat (ora 18:21): Fostul tenismen Ilie Nastase a fost anuntat oficial de PC drept candidat la alegerile parlamentare partiale, pentru colegiul din Sectorul 4 ramas liber dupa demisia lui Dan Voiculescu din Senat, el aratand ca doreste sa ajute sportul romanesc si mentionand in acest sens legea sponsorizarii, potrivit Mediafax.

Biroul Executiv al PC a validat, la sedinta de miercuri, propunerea ca Ilie Nastase sa candideze pentru Senat.

De asemenea, conducerea PC a validat candidatura lui Laurentiu Mihai, membu al formatiunii conservatoare, pentru un alt loc de senator intr-un colegiu din Sectorul 4, eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat.

Cei doi candidati au fost prezentati, in conferinta de presa care a urmat sedintei Biroul Executiv, de catre presedintele PC Daniel Constantin si de primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

In interventia sa, Ilie Nastase a spus ca vrea sa se implice pentru a ajuta sportul romanesc si a mentionat nevoia de a se adopta o lege a sponsorizarii in acest domeniu.

Fostul tenismen a precizat ca a devenit membru al PC si ca este in acest partid deoarece este primul care s-a gandit la el.

"De 35 de minute sunt membru PC. Am avut propuneri si din alta parte, dar am cazut la mijloc, pentru ca nu se stia cine e presedintele acelui partid si atunci am renuntat foarte repede si am venit spre PC", a afirmat Nastase.

El a spus ca PC este primul partid care s-a gandit la el. "Vreau sa le multumesc ca s-au gandit la mine, nu stiu daca erau altii care se gandeau la mine, poate semnam cu alt partid, dar dansii au fost primii si aici sunt", a adaugat Nastase.

Ilie Nastase a aratat ca are o experienta din 1996 cand a candidat la Primaria Capitalei si ca vrea sa se implice sa ajute sportul romanesc.

"Dansii au fost primii care m-au contactat si au dorit sa intru in partid. Am o experienta, am avut in 1996 atunci cand am candidat la Primaria Capitalei, acum vreau sa fac altceva, sa ma implic foarte mult sa ajut sportul romanesc, deja e un lucru foarte bun ca avem un ministru la Sport care este o fosta sportiva si cred ca ne-a venit si noua mintea la cap sa punem un sportiv acolo. Vreau sa ma implic in legea sponsorizarii, care in orice tara sanatoasa exista, doar noi trebuie sa o copiem si sa acceptam si sa o votam pentru ca altfel sportul romanesc va muri. Sunt foarte putini oameni care scot din buzunar bani sa bage in sport, unul este Gica Hagi si trebuie sa-l felicit", a mai spus Nastase.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a precizat ca nu a fost o conditie ca Ilie Nastase sa devina membru al paridului, acesta facand o optiune in acest sens si a mentionat ca activitatea lui Nastase nu va fi legata de politica, ci de administratie.

"Sunt foarte multi oameni ai PC in administratie care nu sunt membri ai partidului, sunt propusi pe considerente ca sunt oameni de valoare. Nu a fost o conditie pentru Ilie Nastase sa devina membru de partid, dar dansul a facut acest pas si noi am apreciat in mod corespunzator. Activitatea dansului nu va fi legata de politica, cat mai mult de zona de administratie. Are foarte multe de propus pentru zona de sport, dar sunt convins ca si pentru zona de adminstratie publica locala si centrala. Asa cum este si Cristian Popescu Piedone, un specialist, un administrator foarte bun, dar pe partea politica sunt convins ca vor fi pe aceeasi lungine de unda. Ii multumesc ca a acceptat sa fie candidatul nostru, are foarte multe de facut pentru cetatnii din Sectorul 4 si pentru sport din acea postura de senator", a mai aratat Constantin.

Laurentiu Mihai, membru PC, propus drept candidat pentru postul de senator in Sectorul 4 eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat, a spus ca vrea sa vina in Parlament pentru a aduce "un suflu nou", sa faca politica cetateanului si sa-l sprijine pe Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a afirmat ca asigura toti candidatii ca aceasta campanie electorala va fi fair paly si va castiga cel mai bun.

"Pot sa declar cu responsabilite ca campania va fi in spirtul fair play-ului si asigur toti candidatii ca in Sectorul 4 voi asigura climatul de liniste, siguranta. (...) In aceasta campanie scurta de 2 saptamani toti candidatii sunt bineveniti si in spiritul fair play-ului sa castige cel mai bun", a mai spus Piedone.

Fostul tenismen Ilie Nastase a participat miercuri la sedinta Biroului Executiv al Partidului Conservator, el urmand sa fie anuntat, potrivit unor surse din cadrul PC, drept candidat pentru postul de senator in colegiul din Sectorul 4, eliberat in urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat, anunta Mediafax.

Ilie Nastase a venit la sedinta PC miercuri in jurul orei 14:00, fiind intampinat de lideri ai PC, secretarul general si vicepresedinti ai partidului.